Louisianské kuře v Praze. Na Václavském náměstí otevřel první pobočku řetězec rychlého občerstvení Popeyes

Fronta lidí před restaurací Popeyes Aktuálně.cz

V Praze otevřel americký řetězec rychlého občerstvení Popeyes svou první pobočku. Na smažené kuře a další dobroty čekali zájemci i 26 hodin. Řetězec, jehož sortiment se velmi podobá nabídce KFC, má ambici stát se jedničkou na poli rychlého občerstvení a chce vnést na český trh energii a rytmus amerického Jihu.

Přečtěte si také

Které přírodní spalovače tuků skutečně fungují a jsou nejúčinnější?

V Česku otevřel americký řetězec Popeyes

K oblíbeným fastfoodovým řetězcům McDonald’s, KFC, Burger King a Pizza Hut přibyl letos úplný nováček. V pátek 3. listopadu otevřel na pražském Václavském náměstí svou první pobočku americký řetězec Popeyes, který se zaměřuje na kuřecí maso.

Slavnostní otevření si mnoho lidí nemohlo nechat ujít. Ačkoli bylo velmi deštivé počasí, před pobočkou již od sedmé ranní čekaly desítky lidí, někteří i více než 26 hodin, a mnozí dokonce nocovali ve stanech na chodníku. Kromě křupavého Chicken sandwiche, který si restaurace připravila pro prvních sto příchozích zcela zdarma, odměnila první tři hosty poukázkou na 365 kuřecích sendvičů zdarma.

„Popeyes je pro mě pojem. Už jsem ho dřív navštívil v zahraničí, tak jsem byl zvědavý, jak to řetězec pojme tady v českých podmínkách,“ popsal pro Aktuálně.cz důvod své návštěvy jeden ze zákazníků, student Filip.

Kuřecí burger z Popeyes Elliott Cowand Jr / Shutterstock.com

Co Popeyes nabízí?

Řetězec Popeyes, který vznikl v roce 1972 v americké Louisianě, v sobě kombinuje chutě západoafrické, cajunské a kreolské kuchyně. Tato kombinace zákazníkům přináší především kořeněné smažené kuře a další jižanské speciality, jako jsou křupavé cajunské hranolky, Louisiana wings či přílohové americké biscuity. Kuřecí speciality si vychutnají zákazníci po celém světě v již 3 700 pobočkách a nyní je mohou ochutnat i ti čeští.

Oblastní manažer pro Česko a Polsko Marek Blaževič se v rozhovoru pro Aktuálně.cz nechal slyšet, že Popeyes chce do Česka vnést chutě a vůně New Orleans a také energii, rytmy a radost amerického Jihu.

Za kolik se najíte v Popeyes?

Prozkoumali jsme celé menu Popeyes, a pokud jde o ceny, slavný Chicken sandwich stojí 119 Kč, v deluxe verzi je za 139 Kč, v menu o 60 Kč dráž. Dva kusy tzv. Signature chicken, tedy kuřecích kousků v křupavé pikantní strouhance, vyjdou na 109 Kč, tři kusy pak na 149 Kč. V menu s hranolky a nápojem si připlatíte ještě 60 Kč. Pálivá Louisiana wings stojí 89 Kč nebo 145 Kč podle toho, zda si dáte tři, nebo pět kusů. V nabídce má louisianský řetězec také sedm omáček v setu po třech za 79 Kč a v setu po pěti za 129 Kč.

Nabídku doplňují i oblíbený salát coleslaw za 59 Kč či tzv. Popeyes biscuits za 49 Kč, které připomínají bramborové rösti známé například z McDonaldu pod názvem hash browns. V Popeyes ale nepřijdou zkrátka ani děti, pro které má řetězec nepálivou variantu svého kuřete. Poppy Kids Meal se čtyřmi kusy Chicken Nuggets, hranolky a džusem vyjde na 120 Kč.

Kuřecí kousky, burger a další jídlo z KFC Patcharaporn Puttipon4289 / Shutterstock.com

Největší konkurent KFC

Ke vstupu na tuzemský trh se podle Blaževiče firma chystala necelý rok. Dvoupatrová restaurace, která příhodně vyrostla v horní části Václavského náměstí v těsné blízkosti svého největšího rivala KFC, nabízí na ploše 700 metrů čtverečních přes 100 míst k sezení.

Umístění nové restaurace tak nemusí být čistě náhodné. „Je to právě díky tomu, že také nabízí smažené kuře jako svůj vlajkový pokrm. Dle recenzí a hodnocení českých foodblogerů se zdá, že Popeyes si klade za cíl uspokojit místní chuťové preference nabídkou větších porcí a nových receptur, což je vítaným trendem v českém prostředí,“ napsal na svém blogu ZeptejSeFilipa marketingový specialista Filip Novák.

Kuřecí nugetky s ledovým salátem
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Kuřecí nugetky s ledovým salátem

Domácí kuřecí nugetky, které chutnají lépe než ty z fastfoodu, si jistě zamiluje celá rodina. A navíc máte pod kontrolou jejich výrobu i kvalitu použitého masa.

Kuřecí nugetky s ledovým salátem

Budou se otevírat další pobočky?

Otevření pražské pobočky však není konec, nýbrž začátek. V následujících deseti letech se firma chystá v České republice otevřít asi šedesát restaurací napříč republikou a tím vytvořit stovky pracovních míst.

V nejbližší době otevře restaurace na dálničním tahu ve středních Čechách a další by měla následovat v centru Brna. Popeyes by tak mělo zaujmout významné postavení na našem trhu. „Má vize je taková, že Popeyes má všechny předpoklady stát se novým lídrem v sektoru rychlého občerstvení, což by mohlo vyvolat zdravou konkurenci, která nakonec prospěje nám, zákazníkům, nejen z hlediska rozmanitosti a kvality nabídky, ale i co do celkového zákaznického zážitku,“ dodal Novák.

Zdroje: Popeyescesko.com, Aktualne.cz, cnn.iprima.cz, Prazsky.denik.cz, zsf.cz, YouTube.com, pbs.twimg.com, pbs.twimg.com, E15.cz