JIP otevřel svou největší prodejnu. Kromě potravin v ní najdete Champagne bar, výrobu těstovin a mozzarelly

Průčelí prodejny JIP v Brně JIP

Ve středu 1. listopadu otevřela česká rodinná firma JIP východočeská v Brně na Pražákově ulici prodejnu, jež u nás nemá konkurenci. Nový obchod kromě nadstandardní nabídky produktů nabízí také služby, které jinde nenajdete. Přímo na prodejní ploše 6 000 metrů čtverečních je například výrobna čerstvých těstovin a mozzarelly či pěstírna bylinek nebo steaková restaurace.

Přečtěte si také

3 tradiční omáčky našich babiček: Tyhle téměř zapomenuté omáčky připravíte do 30 minut

Na co se v nové prodejně JIP v Brně můžete těšit?

Na prodejní ploše nové prodejny JIP Svět potravin v Brně nabízí český rodinný řetězec svým zákazníkům 19 500 položek potravin i nápojů, od těch klasických, přes bio a farmářské produkty, až po speciality určené k nejrůznějším druhům a odvětvím kulinářství a gastronomie, včetně té zahraniční. Běžnou součástí prodejen JIP jsou úseky čerstvých potravin, tedy temperované boxy ovoce a zeleniny, řemeslná pekárna, řeznictví s masem z vlastní JIP bourárny nebo úsek čerstvých ryb a mořských plodů. Chybět v brněnském JIPu nebude ani pražírna kávy s kavárnou umístěná přímo na prodejně nebo sushi point s čerstvě vyrobeným sushi.

JIP

Champagne bar a sýrárna

Jednou z novinek bude na prodejně umístěný Champagne bar se stylovým zázemím a možností přímé konzumace. Zákazník si tak bude moci vybrat láhev vína či šampaňského z chlazeného humidoru a tu si buď odnést, nebo rovnou vypít na místě za regálovou cenu. Další nevšední novinkou je domácí výroba těstovin. Přímo na prodejně zákazníci procházejí kolem prosklených výroben italské pasty. Uvidí tak celý proces výroby podle tradičních receptur připravených pod vedením odborníků z Itálie a rovnou si mohou vybrat, který druh pasty si odnese domů. Tahle výjimečná možnost – zhlédnout celou výrobu – na jiných prodejnách zatím není.

Dvě restaurace

Vedle kavárny a Champagne baru se nachází v prodejně také dvě restaurace. První z nich je samoobslužná, kterou zákazníci najdou v dalších JIP prodejnách. Druhý typ restaurace však prozatím v JIP svou obdobu nemá – jedná se o takzvaný grill point, tedy steakovou restauraci.

Kuchař připravuje na grilu jídlo v brněnské prodejně JIP Svět potravin JIP

Otevírací doba JIP Svět potravin Brno

Novou prodejnu JIP najdete v Brně na ulici Pražákova a otevírací doba je každý den od pondělí do neděle od 7 hodin do 21 hodin.

Komu patří JIP?

Největší česká firma na tuzemském trhu s potravinami a zároveň podle Forbesu jedna z největších českých rodinných firem JIP východočeská, patří bratrům Janu a Ivovi Plškovým se sídlem v Pardubicích. Společnost provozuje v Česku čtyřiadvacet maloobchodních prodejen, přes 140 partnerských prodejen Plus JIP, tři velkoobchodní sklady a třináct prodejen Cash & Carry. V předchozích dvou letech otevřela dvě velké prodejny v Ostravě a Olomouci.

Zdroj: JIP, Forbes