Billa představuje prodejny nové generace. Na čerpacích stanicích OMV i ve městech

Nová prodejna Billa ve spolupráci s čerpací stanicí OMV Billa

Společnost Billa rozšiřuje své působení na čerpacích stanicích. Po spolupráci s vybranými sedmdesáti benzínkami Shell, kde provozuje své nákupní koutky Stop & Shop, nyní otevírá nový formát prodejen VIVA BILLA na čerpacích stanicích OMV. Nabídne nejen čerstvé potraviny a zboží privátních značek, ale i kávu, občerstvení a místo k odpočinku. Kde se první taková prodejna otevřela a jaké další novinky oznámily v září ostatní řetězce?

Přečtěte si také

Marshmallows dříve léčily kašel i žaludek. Co mají společného s ibiškem a z čeho se dnes vyrábí?

Pro každodenní nákupy i na cestách

Obchodní řetězec Billa a síť čerpacích stanic OMV společně představují prodejní kanál pro čerstvé potraviny. První obchod s názvem VIVA BILLA se otevřel na čerpací stanici „Strakonická“ u pražské Chuchle, během tohoto roku přibudou ještě další tři. Stejný koncept funguje již nějakou dobu na Slovensku.

Prodejní plocha čerpacích stanic se tak rozrostla o široký sortiment čerstvých i trvanlivých potravin. Nakoupíte zde na 1 100 osvědčených položek ze stálé nabídky. Nechybí čerstvé ovoce, zelenina, uzeniny, sýry, nápoje, pečivo, drogerie, to vše včetně privátních značek řetězce.

„Kvalitní a čerstvé potraviny zákazníci požadují jako standard, a to kdekoliv je nakupují. Nyní společně přinášíme tento standard i na čerpací stanice OMV, kde si zákazníci snadno a rychle pořídí svůj každodenní nákup, jako kdyby zavítali do jakékoliv z našich prodejen. Ať už jsou na cestách, jedou z práce domů nebo s rodinou na výlet,“ uvedl v tiskovém prohlášení Liam Casey, generální ředitel maloobchodní společnosti Billa Česká republika.

Interiér nového obchodu VIVA BILLA Billa

Tankování, nákupy i odpočinek v kavárně

Součástí nových obchodů bude také občerstvovací úsek, který nabídne čerstvě připravované sendviče a další občerstvení včetně fairtrade kávy z čerstvě mletých zrn, stejně jako relaxační zónu s pohodlným posezením pro řidiče na cestách. Naváže tak na tradiční koncept kaváren VIVA Café, kterými disponuje řada čerpacích stanic OMV.

Klasické prodejny plánuje Billa modernizovat

Novinky ohlásil řetězce i u svých běžných prodejen. Množství z nich se bude v následujících letech měnit v nový formát. První pilotní supermarket v moderním designu se otevírá v Říčanech u Prahy, do konce roku 2028 by se jich mělo otevřít ještě dalších 80. Finální podoba se bude měnit v závislosti na zpětné vazbě zaměstnanců i zákazníků testovací říčanské prodejny.

Nakupte si kávu do zásoby

Co se u modernizovaných prodejen Billa mění?

Regály s pečivem, ovocem a zeleninou, masem a lahůdkami jsou nově po vzoru tzv. shop-in-shopů uspořádány tak, aby byly pro zákazníky co nejvíce přehledné, intuitivní a umožnily výběr z dostatečného množství položek, které tvoří z většiny (72 %) zboží českých farmářů a výrobců. Společnost do budoucna počítá s ještě vyšším podílem lokálních výrobků a dodávek z České republiky.

Nový supermarket Billa Billa

„Billa dnes zahajuje novou éru svého rozvoje otevřením naší první nové pilotní prodejny v Říčanech u Prahy. Náš nový koncept představuje intuitivnější a pohodlnější uspořádání s širšími uličkami a lepší viditelností celého našeho sortimentu v kombinaci s novým, moderním a světlým designem prodejny," řekl za Billu generální ředitel Casey s tím, že došlo také k rozšíření nabídky čerstvých výrobků o nový, větší sortiment u klíčových kategorií, jako je ovoce a zelenina, pečivo a lahůdky.

Interiér s dřevěnými prvky v barvě břízy má potom spolu s průchodnými uličkami mezi regály vzbuzovat pocit vzdušnosti. Opticky zvětšená prodejní plocha navíc umožní vyniknout červeně označenému akčnímu a zlevněnému zboží.

Novinky představuje i Penny, COOP, Rossmann či Albert

S otevíráním nových prodejen během září a představováním novinek nezahálí ani ostatní řetězce. Dvě nové prodejny například otevřel řetězec Penny v Polné na Vysočině a v Krumvíři na Břeclavsku v minulém týdnu. Další plánuje stihnout ještě do nového roku, včetně celodřevěné ekologické prodejny, která by měla vyrůst ve Ždírci na Pardubicku.

Novou prodejnu představila i drogerie Rossmann v samotném centru Prahy na Václavském náměstí, nedaleko stanice metra Muzeum. Na venkově a v turisticky vytížených destinacích zase budou přibývat samoobslužné prodejny COOP. Podle plánů společnosti by jich ke stávajícím deseti měla v následujícím necelém roce a půl přibýt další padesátka.

Pro co vyrazit do drogerie Rossmann?

Řetězec Albert nedávno informoval zákazníky o rozšiřování měst, kam bude doručovat potraviny v rámci online prodeje. Ještě letos na podzim začne jezdit i do dalších měst v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, konkrétně bude doručovat do Frýdku-Místku, Havířova, Přerova a Prostějova. Zákazníci si navíc v nově přejmenované službě Albert Online vyberou z ještě většího sortimentu, který se rozšíří o více než 3 000 položek.

Zdroje: Billa.cz, Rossmann.cz, Penny.cz, Newsroom.albert.cz, Skupina.coop