Decathlon zavádí předplatné na dětská kola. Služba doplní stávající pronájem sportovního vybavení

Rodina s dětmi na kolech George Rudy / Shutterstock.com

Dětské oblečení, dětské boty, dětský nábytek a dětské sportovní vybavení. Všechny tyto věci představují v rozpočtu rodičů nákladné položky, protože děti rychle rostou a vše je potřeba obměňovat. A právě proto přišel Decathlon s novou službou předplatného na dětská kola. Kde se novinka spustí, jak bude fungovat a v čem bude jiná oproti stávající půjčovně?

Přečtěte si také

Věděli jste, že teplá voda z kohoutku není pitná?

Půjčovna sportovního vybavení funguje i v Česku

Během uplynulého roku představil Decathlon v několika evropských zemích včetně České republiky službu, která umožňuje si vypůjčit na omezenou dobu sportovní vybavení a poté ho zase vrátit.

Za dostupné ceny (dle počtu dnů) si lze takto vyzkoušet nebo dočasně zapůjčit vše od náčiní a doplňků pro turistiku, cyklistiku, vodní i zimní sporty nebo domácí posilování.

Nyní se světový prodejce sportovního zboží rozhodl tuto službu rozšířit o novou kategorii – předplatné dětských kol.

Nabídka dětských kol v prodejně Decathlon Everything You Need / Shutterstock.com

Předplatné kol nabízí výhodnou cenu

Předplatné jako první testují zákazníci z Francie a Belgie. Na rozdíl od půjčovny půjde o dlouhodobý servis, v rámci něhož si mohou rodiče vypůjčovat kola podle toho, jak budou jejich děti růst. Bez nutnosti je kupovat. V nabídce jsou dětská kola pro nejmenší od zhruba 2 let až po větší cyklisty ve věku 9–⁠12 let.

„Proč si na omezenou sezónu dětské kolo nepůjčit? Nebudete muset skladovat nepoužívaná kola doma, nebo přemýšlet o jejich dalším prodeji. O vše se postaráme, jakmile bude kolo malé, snadno ho vrátíte a vyměníte za větší,“ přiblížila na svých stránkách výhody nové služby belgická prodejna Decathlon.

Jak předplatné funguje?

Každé kolo se předplácí nejméně na tři měsíce, poté je možné ho vyměnit za větší a vhodnější. A takto stále dokola, dokud děti nevyrostou. Cenové rozpětí je poměrně široké, začíná na 3 eurech (zhruba 75 Kč) za měsíc u nejmenších kol, přes průměr 12 euro měsíčně (cca 295 Kč) a končí na 18 až 35 eurech (cca 445 Kč až 865 Kč) měsíčně u kol pro dospívající.

  • Pro srovnání, Decathlon v Česku v rámci služby Rent nabízí dětská horská kola, která je možná si půjčit za cenu od 350 Kč za den.
Děti na kolech Pixel-Shot / Shutterstock.com

Máme podobnou službu i u nás?

Ve kterých dalších zemích předplatné na kola Decathlon zavede, zatím společnost nezmínila. V Česku tak i nadále zůstává pouze možnost si ve vybraných prodejnách vybavení (včetně horských kol pro dospělé i děti) krátkodobě vypůjčit.

Vedle celé další řady soukromých půjčoven se na trhu nicméně začínají objevovat i podniky, které již po vzoru větších evropských zemí předplatné dětských kol nabízí. Dají se dohledat na internetu (např. BikeUP), cena se pohybuje od 179 Kč měsíčně (za kolo pro nejmenší) do 379 Kč měsíčně, přičemž kola je možné zaslat i na adresu domů a v průběhu čerpání předplatného vyměňovat za větší.

Zdroje: Decathlon, RetailDetail