Decathlon dělá sport ještě dostupnější. Zavádí nově půjčovnu sportovních potřeb

Obchod Decathlon Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Věrný svému heslu zavádí Decathlon vlastní program půjčování sportovních potřeb, a dělá tak sport ještě o kousek dostupnějším. Do programu se zavázal věnovat produkty v celkové hodnotě 1 milionu liber, a to jak horská kola, tak kajaky, tenisové rakety či paddleboardy. Momentálně službu zavádí ve všech svých britských prodejnách a další země budou brzy následovat.

Přečtěte si také

Asijská specialita, která dobyla svět: Jak si jarní závitky připravíte doma, už pro ně nepůjdete do bistra

Decathlon spouští síť půjčoven

Decathlon ve svých prodejnách ve Spojeném království zavádí síť půjčoven sportovního vybavení. Navazuje tak na úspěšný program Second Life, který zákazníkům nabízí údržbu a opravu řady produktů.

Novou službu testoval v srpnu loňského roku v několika prodejnách v Londýně, Glasgow, Poole a Southamptonu. Zákazníci si v britských prodejnách budou moct zapůjčit kola, tenisové rakety, kajaky či paddleboardy.

Vaše kolo zůstane vždy v bezpečí!

Co Decathlon nabízí?

Produkty Decathlon půjčuje již od 10 liber za den, druhý den navíc umožňuje vyžít 50% slevu. Produkty k vypůjčení lze objednat jednoduše online a vyzvednout ve vybraném obchodě už za hodinu. Pokud jde o zrušení, to je možné až 24 hodin předem, takže se počítá i s možnou nepřízní počasí. Do budoucna navíc prodejce chystá možnost doručení až do domu.

Muž se ženou jedou v kajacích G-Stock Studio / Shutterstock.com

Půjčovny šetří peníze i planetu

Nové půjčovny mají umožnit zákazníkům zkoušet různé sporty a ušetřit při tom za koupi vybavení. „Navzdory chuti zkoušet nové sporty jsou náklady na koupi vybavení pro zákazníky tou největší překážkou. Půjčovny pomáhají zákazníkům po celém Spojeném království tento problém překonat a zažít radost z různých aktivit za dostupnou cenu a udržitelným způsobem,“ uvedl vedoucí udržitelnosti Decathlon Chris Allen.

Udržitelnost je pro Decathlon velkým tématem. „Jsme hrdí na to, že jsme první společností, která provozuje půjčovny po celé zemi. Je to pozitivní krok vpřed k udržitelnému sportovnímu maloobchodu,“ dodal Allen.

Bude služba dostupná i v Česku?

Půjčování sportovního vybavení spustil Decathlon nejprve ve Spojeném království a služba je nyní dostupná ve všech britských obchodech. Co se týče expanze do dalších zemí, společnost se na ni chystá v průběhu roku.

V tomto roce plánujeme projekt spustit, prozatím se zaměříme na produkty spojené s cyklistikou, turistikou a vodními sporty. V zimě poté přidáme lyžařské vybavení. V dalších letech toto portfolio budeme rozšiřovat,“ prozradil Kupi.cz Tomáš Gall, lídr udržitelného rozvoje pro Českou republiku.