Velikonoční sladkosti pro koledníky se nevyplatí kupovat dopředu. Nejlevněji je pořídíme těsně před Velikonocemi

Nabídka Kinder vajíček v supermarketu Framarzo / Shutterstock.com

Velikonoce jsou tradičně spojeny s tabulí plnou výborného jídla, jako je beránek, nádivka, mazanec a mnoho dalších dobrot. Nákup ingrediencí se však může prodražit. Kupi.cz proto přináší tipy na 3 potraviny, které nyní můžete sehnat výhodně, a výrazně tak ušetřit. Které to jsou?

Přečtěte si také

Vkladní knížky jsou pomalu minulostí. Kdo je ruší a kde se dají ještě založit?

Čokoládová vajíčka s překvapením se vyplatí nakupovat na poslední chvíli

Ceny v obchodech oproti loňskému roku značně narostly. Za velikonoční sortiment si letos oproti loňskému roku připlatíme o více než 26 %. Například čokoládový zajíc stojí v akci průměrně o 19 % více, zatímco mazanec letos podražil průměrně o 13 %.

Ne všechny potraviny jsou ale v porovnání s loňským rokem dražší. Třeba čokoládové vajíčko s překvapením Maxi Kinder Surprise nyní seženete v akcích supermarketů o 10 % levněji.

Odměna pro malé koledníky

Jak ušetřit na alkoholu?

Výhodné akce neminuly ani nabídku alkoholu. Ve slevě najdete Aperitiv Aperol, Finlandia vodku, Cider Frisco nebo Likér vaječný Božkov. Ten bychom ještě před rokem ve stejnou dobu sehnali v akci pod 100 Kč, letos je v akci za nejméně 109,90 Kč. Pod sto korun nakoupíte třeba Likéry Vaječný sen.

Tabulka cen Kupi Kupi

Zdražila i vejce, nyní jsou však v akci

Vejce jsou důležitou součástí tradičního velikonočního jídelníčku, ale letos je jejich nákup dražší než v minulých letech. Nejnižší akční ceny za jedno vejce se pohybují kolem 4 Kč, což je výrazně více než v minulých letech. Ještě minulý březen mohli zákazníci nakoupit jedno vejce za akční cenu pod 2 Kč.

Některé druhy obyčejných vajec zdražily meziročně i o více než 100 %, jako například vejce značky Albert nebo Tesco. Situace se naštěstí zlepšila s blížícími se Velikonocemi, kdy se obchodní řetězce předhánějí s výhodnými nabídkami a nejnižší akční cena v březnu klesla na 3,66 Kč za vejce. Nákupem vajec v akci ušetříte průměrně 28 %.

Ještě je stihnete v akci!

Kupte se slevou Vejce M.

Porovnat slevy

Bio vejce zdražila podstatně méně

Naopak bio vejce zdražila meziročně o "pouhých" 20 %. Nejdražší vejce v bio kvalitě nebo z volného výběhu stojí v akčních letácích okolo 10 Kč a většinou se prodávají po 6 ks. Pro peněženky zákazníků, kteří jsou ochotní si připlatit, tak změna nebude tak dramatická jako u běžných vajec.