Velké řetězce zavádí novinky pro své zákazníky. Co nového má Albert, Lidl nebo Globus?

Albert nabízí Menu Boxy Kupi.cz

Velké obchodní řetězce jdou s dobou a reagují na podněty zákazníků. Aktuální poptávce přizpůsobují i sortiment a služby, který na svých prodejnách nabízejí. Stále více tak roste například zájem o výprodejové bedýnky, samoobslužné kasy nebo různé věrnostní akce.

Přečtěte si také

Co nejvíce štve zákazníky v obchodech? Neochotný personál i dlouhé čekání ve frontách u pokladen

Albert nabízí Menu Boxy s ingrediencemi a recepty na různé pokrmy

V prodejnách Albert se v minulém týdnu objevila novinka s názvem Menu Box. Tyto balíčky obsahují všechny potřebné ingredience (zeleninu, ovoce, koření) pro přípravu konkrétního pokrmu.

Zákazníci si tak mohou vybrat z různých variant, jako jsou lasagne, chili con carne, dýňová polévka nebo musaka. Každý balíček je určen pro 4 porce a obsahuje také recept. Menu Boxy jsou ideální pro ty, kteří chtějí ušetřit čas a peníze při vaření a zároveň si vychutnat chutné a zdravé jídlo.

Aktuálně je seženete v akci za 129,90 Kč, navíc druhý kus získáte s 50% slevou.

Nabídka Menu Boxů v řetězci Albert Kupi.cz

Lidl rozšiřuje samoobslužné pokladny do více prodejen

Ačkoli už jsou samoobslužné pokladny běžnou součástí moderních prodejen, v Lidlu zatím chyběly. V lednu 2022 spustil Lidl pilotní projekt samoobslužných pokladen v jedné z prodejen na Praze 4. Nyní se tato novinka začíná šířit i do dalších poboček řetězce.

Samoobslužné pokladny fungují na podobném principu jako v Kauflandu. Zákazníci si zboží sami naskenují, zaplatí jej a poté při odchodu použijí čárový kód na účtence nebo na krátkém potvrzení o platbě (pokud mají v aplikaci zaškrtnuto „bez účtenky“).

Samoobslužná pokladna Lidl Kupi.cz

Globus zachraňuje ovoce a zeleninu v šetřících bedýnkách

Hypermarket Globus nabízí zákazníkům novou službu: šetřící bedýnky „Zachraň mě“. Jedná se o balíčky obsahující čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu, které by jinak skončily v odpadu. Zákazníci si tak mohou pořídit zdravé a levné suroviny na vaření.

Šetřící bedýnky se prodávají od března 2023 v některých prodejnách, od léta jsou dostupné ve všech šestnácti hypermarketech Globus. Každá bedýnka stojí 49 Kč a obsahuje minimálně čtyři druhy ovoce a zeleniny o celkové hmotnosti 3 až 3,5 kilogramů. Šetřící bedýnky jsou k dostání ve stojanech u pokladen.

Do budoucna se zákazníci mohou těšit i na prodej balíčků dalších čerstvých potravin za snížené ceny. Globus tyto balíčky totiž aktuálně testuje v pobočkách v Praze-Čakovicích, Plzni a Havířově. Jestli se osvědčí, řetězec posoudí začátkem roku 2024.

Připravte si občanky, Lidl dává slevy lidem nad 65 let

V tomto týdnu Lidl potěší všechny seniory nad 65 let. Připravil si pro ně totiž dárek v podobě 10% slevy na vybraný sortiment. Ten je možné využít ve všech prodejnách Lidl po celý týden, od pondělí 9. října do neděle 15. října. Sleva je čeká u čerstvého ovoce a zeleniny, vajec a nebaleného pečiva. Více se o akci dočtete v našem článku.

Zákazníci Billa mohou své body vyměnit za zajímavé slevy a odměny

Obchodní řetězec Billa připravil členům Billa Bonus clubu kampaň s názvem „Vyměňte své body za slevy“. Se začátkem nového roku představí Billa svůj věrnostní klub ve vylepšeném kabátě s řadou novinek a vychytávek. Zákazníci proto nyní mohou vyměnit své doposud nasbírané body za zajímavé slevy a odměny. Akce na výměnu bodů odstartovala 4. října a potrvá do 31. října.

Zdroje: webové stránky jednotlivých řetězců, mediaguru.cz, Kupi.cz