Některé věrnostní kartičky můžete používat i v zahraničí. Stačí upravit nastavení

Věrnostní kartička Lidl Plus v aplikaci na telefonu Lidl

Češi jsou milovníci slev a akčních nabídek, proto má většina z nich v peněžence nebo mobilní aplikaci alespoň pár věrnostních kartiček do oblíbených obchodů. Napadlo vás ale, že se dají tyto kartičky pohodlně využít i na zahraniční dovolené? Prozradíme vám, ve kterých obchodech kartičky využijete a jaká mají omezení.

Přečtěte si také

Vši opět berou školy a školky útokem, přípravky na léčbu dochází. Zbavit se jich můžete i sami vodkou nebo slivovicí

Češi slevy milují

Češi jsou milovníci slev a „vůni“ čerstvé věrnostní kartičky, která přinese nejednu slevovou výhodu, málokdy odolají. V peněžence nebo mobilní aplikaci jich průměrný Čech nosí hned několik. Ne všichni však vědí, že zákaznické kartičky z některých řetězců lze při troše snahy využít i v zahraničí.

Pokud s sebou k moři chcete tahat arch kartiček, stačí si je nahrát do šikovné aplikace. Do aplikace Kupi.cz, kterou najdete v App Store i na Google Play, můžete nejen nahrát věrnostní kartičky, ale také prohlížet akční nabídky a vytvořit si nákupní seznam. Před každým nákupem si proto projděte nabídky obchodů a seznam sestavte tak, aby byl nákup co nejvýhodnější.

Kaufland Card nahraná v aplikaci v telefonu Kaufland

Kde využijete věrnostní kartu Lidl?

„Imate li našu karticu?“ Touto otázkou na věrnostní kartičku vás možná počastuje pokladní v obchodě v oblíbené dovolenkové destinaci Českých turistů –⁠ v Chorvatsku. V oblíbených prodejnách Lidl můžete bez obav odpovědět „naravno“, tedy ano.

U některých věrnostních programů jen stačí v aplikaci změnit jazyk. „Aplikace Lidl Plus je samozřejmě dostupná i zákazníkům v zahraničí. Stačí si v záložce Více zvolit sekci Nastavení a kliknout na Země a jazyk. Následně je možné vybrat zemi, akceptovat platné podmínky a vyrazit na nákup i v Chorvatsku,“ vysvětlil možnosti věrnostní kartičky mluvčí Lidlu Tomáš Myler.

Kde berou Kaufland Card?

Pokud jde o využití oblíbené aplikace Kaufland Card, ta vám v Chorvatsku a jižní Evropě neposlouží. Funguje totiž pouze na území České republiky. V případě, že byste chtěli využívat kartičku i na dovolené, musíte si ji vytvořit až tam.

„Ostatní země, ve kterých Kaufland působí, mají vlastní verze Kaufland Card, které jsou opět platné pouze na území jejich státu. Samozřejmě si však naši zákazníci mohou zaregistrovat kartu i v další zemi například přes e-mail a využít slevy v dané zemi v rámci lokální karty,“ poradila turistům mluvčí obchodního řetězce Renata Maierl.

A co věrnostní karty obchodů Billa a Penny?

Na Českou republiku je vázaná i kartička Billa Bonus club. Sběr bodů, ale například i uplatňování slev napříč zeměmi skupiny REWE není možné. V rámci věrnostních klubů přináší Billa věrnostní kampaně šité na míru požadavkům zákazníků, a to platí i při uplatňování slev nebo čerpání kuponů našich partnerů,“ uvedla mluvčí Billy Dana Bratánková.

Pokud jde o Penny market, pravidla věrnostního programu tohoto řetězce uvádí, že slevová karta Penny opravňuje k čerpání výhod ve všech prodejnách Penny na území České republiky. „Věrnostní program i věrnostní kampaně připravujeme v každé zemi na míru podle potřeb a preferencí místních zákazníků. Českou věrnostní kartu PENNY proto není možné využít k získání benefitů při nákupech v zahraničí,“ sdělil tiskový mluvčí Penny Marketu Tomáš Kubík.

Řetězec supermarketů Alpha Vita Vassilopoulos vivooo / Shutterstock.com

Funguje v Chorvatsku Tesco?

Hypermarkety Tesco najdeme v pěti zemích světa, každá z nich má však vlastní věrnostní program, a proto zde s českou kartičkou žádnou slevu neuplatníte.

„Členové věrnostního programu Clubcard v ČR mohou využít všech slev a benefitů pouze na území České republiky. V tradičních letních destinacích jako Chorvatsko, Itálie či Řecko Tesco své pobočky nemá, v rámci střední Evropy působí v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Zaregistrovat se do programu Clubcard na Slovensku možné je, ale s českou Clubcard nelze v zahraničí sbírat body a uplatňovat slevu,“ uvedl tiskový mluvčí Michal Kuzmiak.

Albert najdete jen v Česku

V oblíbených letních destinacích nebývají ani prodejny Albert. V některých zemích se můžete setkat s jejich variantou, obchody, které spadají pod stejnou mateřskou společnost Ahold Delhaize. Například v Řecku jsou prodejny Vassilopoulos – AlfaBeta, v Srbsku Maxi. Tyto obchody však mají vlastní věrnostní program, a tudíž i vlastní kartičku.

„Prodávají víceméně stejný sortiment ve všech zemích a jsou plošně zastoupené ve většině zemí Evropy. Naproti tomu Albert je koncipovaný jako lokální česká značka,“ uvádí dále tiskový mluvčí Albertu Jiří Mareček.

Zdroje: iDNES.cz, Denik.cz, Kupi.cz, Lidl.cz, Penny.cz, iTesco.cz