Kaufland spouští svůj Marketplace. Nabídne zboží od 2000 prodejců

Nákupní vozík, ve kterém jsou krabice 19 STUDIO / Shutterstock.com

Zhruba před rokem oznámil řetězec Kaufland, že v Česku plánuje zprovoznit online tržiště, přes které bude možné objednat miliony produktů od různých prodejců. A nyní již známe přesné datum spuštění i další podrobnosti. Přečtěte si, jak bude nakupování na Marketplace Kaufland.cz probíhat i jak moc bude online objednávání podobné ostatním e-shopům velkých supermarketů a hypermarketů.

Přečtěte si také

Italové zveřejnili nejhrůznější kombinace pizzy. Dali byste si pizzu s toppingem z hadího masa?

Co bude Kaufland Marketplace nabízet?

Český Kaufland Marketplace začne fungovat od 12. dubna. Na oficiální stránky Kaufland.cz přibude nová záložka s Marketplace, která nabídne miliony položek z kategorií, jako je bydlení, elektronika, zahrada a hobby, kuchyně a domácnost, děti a kojenci nebo sport a móda.

Na rozdíl od podobného e-shopu Lidlu zde ovšem zákazníci najdou nejen „kauflanďácké“ nepotravinové zboží, ale také produkty od dvou tisíc partnerských prodejců. Online obchod totiž bude sloužit jako tzv. marketplace neboli virtuální nákupní tržiště. Na podobném principu nyní funguje polské Allegro, které v ČR převzalo e-shopy Mall Group, v zahraničí třeba Amazon či AliExpress.

Úvodní stránka německého Marketplace Kaufland Kaufland

Jak bude Marketplace fungovat?

Na webových stránkách Kaufland.cz naleznete od 12. 4. 2023 v záložce Marketplace produkty od českých i zahraničních obchodníků. Vedle informací o ceně, možném termínu a způsobu doručení a popisu produktu najdou zákazníci u každé položky i kompletní informace o příslušném prodejci. Ten bude také zodpovědný za vyřízení objednávky, její odeslání i případné reklamace.

Co se plateb týče, v současné době má být k dispozici pouze možnost platební kartou a prostřednictvím PayPalu.

Online tržiště rostou na popularitě

Jak také Kaufland přiblížil ve své tiskové zprávě, Marketplace nebude (na rozdíl od Tesca, Albertu, Billy či Penny) sloužit k prodeji a dovozu potravin. Ty, včetně privátních značek Kauflandu, je ovšem možné online koupit například přes Košík.cz.

Koncept zřízení internetového tržiště je tak zatím v rámci potravinových řetězců u nás unikátní. Jak jsme již naznačili, širokou škálu zboží od různých prodejců je v Česku možné pořídit na stránkách Alza.cz, Mall.cz nebo Heureka.cz. V současné době se hovoří rovněž o tržišti provozovaném společností Seznam nebo o příchodu světového Amazonu.