IKEA stáhla z prodeje nebezpečnou židli a dezert, ve kterém se mohou nacházet kovové úlomky

Nápis na obchodním domě IKEA sylv1rob1 / Shutterstock.com

Švédský nábytkářský řetězec IKEA oznámil stažení z prodeje otočné židle Odger. Důvodem má být nebezpečí pádu a zranění uživatele. IKEA o tom ve středu informovala v tiskové zprávě. Ve stejný den vydal nábytkářský gigant ještě jedno oznámení, a to, že firma Almondy, která dodává do sítě IKEA mandlový dort s čokoládou Daim, stahuje z trhu omezené množství tohoto dezertu. Důvodem má být nález kovového předmětu.

Přečtěte si také

Chcete barevně rozkvetlé talíře jako z časopisu? Zasaďte na zahradě či balkonu lichořeřišnici

IKEA stahuje otočnou kancelářskou židli

Zákazníci, kteří si koupili židli Odger v antracitové barvě s časovým razítkem před a včetně 2221, by ji měli přestat používat. Existuje totiž riziko, že se zlomí hvězdicové podnoží, což může způsobit pád uživatele a jeho zranění.

Zákazníci, kteří si židli zakoupili, ji mohou vrátit v kterémkoliv obchodním domě IKEA, kde jim bude vrácena plná kupní cena. „Doklad o nákupu (účtenku) nepožadujeme,“ uvádí řetězec na svých webových stránkách.

Otočná židle Odger IKEA

IKEA stahuje dezert

Prodejce zároveň upozornil na to, že firma Almondy stahuje z preventivních důvodů z trhu omezené množství mandlového dortu Almondy s čokoládou Daim, který se v obchodech IKEA prodával. V dortu byl nalezen kovový předmět.

  • Stažení se týká 400gramových balení šarže L2140 s datem minimální trvanlivosti 18. listopadu 2023.

Spotřebitelé mohou dort vrátit v obchodních domech IKEA, kde jej zakoupili. Další možností je kontaktovat přímo výrobce dezertu na webu www.almondy.com.