Dokonale jednoduché a chutné vanilkové rohlíčky bez ořechů

K Vánocům neodmyslitelně patří cukroví. Tím nejoblíbenějším jsou vanilkové rohlíčky a receptů na ně je bezpočet. Podle našeho videoreceptu je však zvládne připravit i úplný cukrářský začátečník, a navíc jsme mysleli i na ty, kteří z jakéhokoli důvodu nejí ořechy.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Proč nedávat horké jídlo do lednice? Tohle jsou důvody, které vás odradí jednou provždy

Ingredience:

Vybavte se na pečení

Na obalování:

  • 100 g moučkového cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
Zlatý tácek a miska s vanilkovými rohlíčky Kupi

Postup přípravy:

  1. Mouku s cukrem a pudinkem dobře smícháme v míse, ideálně, když si na pomoc vezmete ruční šlehač, který směs dokonale promíchá a ingredience se tak krásně propojí.
  2. Do sypké směsi přidáme žloutky, vanilkový cukru a změklé máslo, opět můžeme promíchat šlehačem a poté, až směs zhutní, ji rukama vypracujeme do hladkého těsta. Pokud se lepí, přisypeme mouku, a pokud naopak nedrží tvar, přidáme roztopené máslo.
  3. Ze vzniklého těsta vyválíme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky a ihned můžeme tvarovat drobné rohlíčky.Tip z Kupi: Silikonová forma na rohlíčky vám ulehčí práci. Díky silikonové formě můžete snadno připravit a upéct oblíbené cukroví, bez pracného tvarování.
  4. Ještě horké je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Kolik jich letos padne na cukroví?

Kupte se slevou Vejce M.

Porovnat slevy

Tip z Kupi.cz

Na pomoc jsme si v našem videoreceptu vzali výkonný AKU ruční šlehač SENCOR SHM 9000WH, který nabízí 3 různé rychlosti pro nejen vánoční recepty a disponuje jak velkou šlehací metlou na šlehání vajec, tak i dvojicí metliček na přípravu krémů a krémových polévek, pomazánek, kaší a dalších.

Přístroj se napájí pomocí USB-C kabelu a díky LED indikátoru budete mít vždy přehled o úrovni nabití. Díky technologii Direct Drive je navíc možné jej používat i přes vybitou baterii, během dobíjení. Chytrá pojistka pak brání přetížení motoru. Vyjde vás na 1 499 Kč.