Nepečené cukroví, které zvládne úplně každý: Recept na vosí hnízda a kuličky z ovesných vloček

Vosí hnízda nebo včelí úly na bílém pozadí And-One / Shutterstock.com

Také letos nestíháte péct cukroví? Nebo jste ho napekli, ale vypadá to, že se po něm země slehla? Nevadí, s nepečeným cukrovím není nic ztraceno – hotové ho budete mít za méně jak půlhodinku, a navíc si na něm pochutná celá vaše rodina. Pustit se do něj můžete klidně těsně před Štědrým dnem a přidělat ho kdykoli zmizí z vánoční tabule.

Přečtěte si také

Upozornění na kontaminované fazole z Tesca. Obsahují zvýšené množství nebezpečného herbicidu

Vosí hnízda

Vosí hnízda neboli včelí úly patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví – a není divu. Jemné rumové těsto se rozplývá na jazyku a skvěle se doplňuje s lehkým máslovým krémem. Jeho příprava je navíc rychlá a snadná.

Kdo včelí úly ale někdy připravoval, moc dobře ví, že ne vždy se každý kousek povede. A právě proto pro vás máme osvědčený recept na výborná vosí hnízda, která vám jen tak nepopraskají.

Piškoty v akci se na cukroví bude hodit

Ingredience na těsto:

Ingredience na náplň:

Postup:

Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně je zpracujte rukama – směs pak můžete nechat krátce odležet v lednici. Mezitím si připravte náplň smícháním měkkého másla, ořechů, moučkového cukru a rumu. Poté se pusťte do tvarování hnízd. Malé množství těsta vtlačte prsty do rozevírací formičky a důlek na náplň udělejte druhou stranou vařečky. Pak už jen úl naplňte lžičkou či pístovou zdobičkou a přiklopte piškotem.

Nepečené kuličky z ovesných vloček vm2002 / Shutterstock.com

Nepečené cukroví z ovesných vloček

Ovesné kuličky s rozinkami patří mezi to nejjednodušší cukroví vůbec. Do jeho přípravy můžete navíc bez obav zapojit i děti – jen pozor na uždibování, ať vám vůbec nějaké těsto zbyde na kuličky.

Ingredience:

Některé ingredience by neměly při pečení chybět

Postup:

Nejdříve nasucho na pánvi opražte ovesné vločky – dejte si ale pozor, aby se nepřipálily. Poté je ve velké míse smíchejte se všemi surovinami a vložte na hodinu do lednice. Z odleželého těsta nakonec vytvarujte kuličky, které obalte ve strouhaném kokosu.

Přejeme dobrou chuť!