Velký přehled otevírací doby: Jak bude v obchodech otevřeno o Vánocích a na Nový rok?

Vánoční otevírací doba v obchodech Vánoce 2022 Michaelvbg / Shutterstock.com

Ať už budete shánět na Štědrý den dárky na poslední chvíli nebo si jen vzpomenete, že jste zapomněli citron na vánoční rybu, bude vás jistě zajímat, jak budou mít obchody 24. prosince otevřeno. A nejen to, přidali jsme také otevírací dobu mezi svátky, na Silvestra nebo na Nový rok, a to nejen u řetězců s potravinami, ale také prodejen elektro, hobby marketů a výdejen.

Přečtěte si také

Donášková služba Foodora na Slovensku ze dne na den skončila. Hrozí to i u nás?

Vánoční otevírací doba 2022 supermarkety a hypermarkety

Jak bude mít na Štědrý den otevřeno Kaufland, Lidl, PENNY a další velké řetězce supermarketů a hypermarketů, drogerie, obchody s elektronikou a nábytkem a další? Prohlédněte si náš přehled.

Vánoční otevírací doba v řetězci Kaufland

V prodejnách Kaufland si budete moci nakoupit i na Štědrý den – budou otevřené do 11:45 hodin. O svátcích 25. a 26. 12. zůstanou prodejny zavřené. Na Silvestra si v Kauflandu nakoupíte do 18 hodin večer, na Nový rok budou obchody opět uzavřené.

Předvánoční nákup v Kauflandu můžete vedle surovin využít i pro vánoční dárky na poslední chvíli – řetězec prodává své poukázky na nákup v hodnotě 500, 1 000 a 2 000 Kč.

Máte nakoupeno na Štědrý den?

Vánoční otevírací doba v řetězci PENNY

Řetězec PENNY před Vánoci prodlužuje svoji otevírací dobu – ve všech jeho prodejnách nakoupíte od 7 hodin ráno do minimálně 21 hodin večer, případně do 22 hodin, pokud jde o normální otevírací dobu.

Na Štědrý den budou prodejny naopak uzavřené, stejně jako 25. a 26. 12. Na Silvestra v PENNY nakoupíte do 17 hodin, na Nový rok budou prodejny ze zákona zavřené.

I PENNY nabízí poukázky k nákupu, stejně jako typické vánoční suroviny, například produkty na pečení, alkohol či různé druhy ryb.

Mladý pár nakupuje v supermarketu o Vánocích Nomad_Soul / Shutterstock.com

Vánoční otevírací doba v řetězci Lidl

Prodejny Lidl budou na Štědrý den otevřeny od 7 do 11:30 hodin, následující svátky 25. a 26. 12. budou uzavřené. Na Silvestra si zákazníci v Lidlu nakoupí od 7 hodin ráno do 17 hodin odpoledne, 1. 1. budou prodejny opět zavřené.

Kromě předvánočních slev nabízí Lidl až do Štědrého dne především věrnostní akci – za nasbírané body v něm můžete získat sadu mís či pekáče z českého skla Simax. Více se o akci dozvíte na stránkách řetězce či v jeho obchodech.

Vánoční otevírací doba v řetězci BILLA

Prodejny BILLA budou před Vánoci, konkrétně od středy 21. 12. otevřeny až do 22 hodin večer. Na Štědrý den pak až na výjimky zůstanou uzavřeny, stejně jako 25. a 26. 12. Pro řetězec to bude letos poprvé, kdy na Štědrý den uzavře své prodejny – obchod chce tímto gestem poděkovat svým zaměstnancům za jejich práci a nasazení.

Nezapomeňte na přípitek

Kupte se slevou Sekty Mucha.

Porovnat slevy

Vánoční otevírací doba v řetězci Albert

Na Štědrý den si v supermarketech a hypermarketech Albert nakoupíte do 11:45 hodin, následující dva svátky zůstanou jeho obchody prodejny uzavřené, stejně jako na Nový rok. Na Silvestra bude většina jeho prodejen otevřená do 18 hodin. Výjimku tvoří některé hypermarkety, zpravidla ty z obchodních center. Konkrétní časy najdete na stránkách řetězce Albert.

Rodina nakupuje u regálu mražených potravin v supermarketu Studio Peace / Shutterstock.com

Vánoční otevírací doba v řetězci makro

Velkoobchod makro nabídne až do svátků prodlouženou otevírací dobu do 22 hodin, na Štědrý den pak otevře v čase 8–11:30 hodin (výjimku tvoří zlatí a stříbrní zákazníci, kteří mohou přijít už v 6 ráno). 25. 12. budou obchody zavřené, 26. 12. už ale otevřou, a to v rozmezí 8–18 hodin (potažmo od 6 ráno pro vybrané zákazníky, v Karlových Varech pak od 5). Na Silvestra bude otevírací doba stejná, na Nový rok budou prodejny zavřené.

Vánoční otevírací doba v řetězci Tesco

Na Štědrý den budou prodejny Tesco otevřeny do 11:00 hodin. První a druhý svátek vánoční (25. a 26. prosince) budou mít prodejny Tesco zavřeno. Na Silvestra v Tescu nakoupíte po celý den až do 17:00 hodin, 1. ledna 2023 zůstanou jeho prodejny zavřené.

Oslavte Vánoce se vším všudy

Kupte se slevou Coca Cola.

Porovnat slevy

Vánoční otevírací doba v řetězci Globus

Hypermarkety Globus budou před Vánoci, tedy 22. a 23. 12. otevřeny v čase 7–22 hodin. Na Štědrý den pak zůstanou otevřeny od 7 do 11:45 hodin, následující dva dny budou ze zákona zavřené. Výjimku tvoří prodejna Globus Fresh v Pardubicích Dubině, které má před Štědrým dnem otevřeno do 18 hodin.

Na Silvestra nakoupíte v hypermarketech Globus od 7 do 18 hodin, s výjimkou pobočky Fresh v Pardubicích, která má otevřeno do 14 hodin.

Vánoční otevírací doba v řetězci COOP

Otevírací doba v jednotlivých obchodech COOP se o svátcích liší v závislosti na jednotlivých regionech a typu prodejen. Informace se zákazníci dozví na webových stránkách, případně přímo na své pobočce.

Žena vykládá nákup na pás u pokladny supermarketu Photobac / Shutterstock.com

Vánoční otevírací doba obchodu Rohlík.cz

Online supermarket Rohlík.cz umožňuje před Štědrým dnem nakupování až do půlnoci, 24. 12. nicméně počítá s časem od 6 do 14 hodin, 25. 12. pak bude mít zavřeno. Na Silvestra s ním nakoupíte v rozmezí 6–18 hodin, 1. 1. pak obchod počítá s otevírací dobou od 12 do 22 hodin.

Vyjma zásob na svátky a dárků láká řetězec své fanoušky i na sběratelský kousek – panáčka Igráčka v podobě kurýra Rohlíku s autem.

Vánoční otevírací doba v řetězci PLANEO Elektro

Řetězec s elektronikou PLANEO Elektro bude mít 22. 12. otevřeno od 8:30 do 16 hodin. PLANEO Elektro objednávky zadané 22. 12. do 16:30 přitom zvládne doručit ještě před Štědrým dnem.

23. 12. bude mít řetězec otevřeno od 8:30 do 14 hodin. Na Silvestra a Nový rok bude mít řetězec zavřeno. Bližší informace o jednotlivých otevíracích dobách i časech dodání najdete na jeho webových stránkách.

Otevírací doba 2022 Vánoce PLANEO elektro PLANEO Elektro

Vánoční otevírací doba v řetězci DATART

Prodejny řetězce DATART budou na Štědrý den otevřené do 12 hodin, následně se otevřou až 27. 12. Řetězec kromě drobného elektra plánuje slevy i na větší spotřebiče jako lednice, pračky a myčky, podle dat obchodu se je totiž až třetina domácností chystá vyměnit za nové, energeticky úspornější modely.

Vánoční otevírací doba a dodání zboží od e-shopu Alza

V e-shopu Alza se čas doručení zboží liší v závislosti na zvolené dopravě – předpokládaný čas zákazníci najdou přímo ve své objednávce, a to pomocí symbolu vánočního stromečku, který značí garanci dodání do Vánoc.

Obchod dále dodává, že ještě loni bylo možné objednat si zboží do AlzaBoxu den před Štědrým dnem a 24. 12. si jej dopoledne vyzvednout. Pokud chtějí mít zákazníci jistotu, je pro ně výhodnější vybírat si to zboží, které je skladem na konkrétních pobočkách.

Žena nakupuje přes notebook vánoční dárky Shyntartanya / Shutterstock.com

Vánoční otevírací doba v řetězci IKEA

Obchodní domy IKEA zůstanou na Štědrý den i následující dva dny uzavřené, stejně tak v nich nenakoupíte 1. 1. Na Silvestra nicméně budou mít otevřeno, a to až do 16 hodin. Řetězec v rámci svátků nabízí slevy až 50 % a mimo jiné láká i na nákup vánočních stromků či švédských potravin a cukroví.

Vánoční otevírací doba v drogeriích dm

Pobočky drogerie dm markt budou na Štědrý den otevřeny až do 12 hodin, následující dva svátky zůstanou uzavřené, stejně jako na Nový rok. Otevírací doba prodejen se však může odvíjet i od otevírací doby nákupních center, ve kterých se mnohé z nich nachází. Bližší informace najdou zákazníci přímo ve svých prodejnách, na webu či v mobilní aplikaci.

Dárek na poslední chvíli ještě stíháte

Vánoční otevírací doba v řetězci KIK

Prodejny KIK budou 24. 12. otevřeny od 9 do 12 hodin, následující dva dny pak zůstanou zavřené a opět otevřou až 27. 12.

Vánoční otevírací doba Hornbach

24.12.2022 si nakoupíte v Hornbachu od 8 do 12 hodin. Následující dva svátky bude mít zavřeno, stejně jako na Nový rok. Na Silvestra si v něm nakoupíte stejně jako na Štědrý den, tedy od 8 do 12 hodin.