Globus zařazuje do prodeje EKO bedýnku. Testuje tím novou alternativu papírových a plastových tašek

Člověk drží papírovou bedýnku, na které jsou nápisy Globus a S láskou k přírodě a je v ní pecen chleba, psí pamlsky a pomerančová šťáva Globus

Globus představil novinku ve své nabídce: bedýnku k odnosu nákupu vyrobenou z recyklovaného papíru. Testuje tím novou alternativu papírových či plastových tašek, které se v posledních letech ukázaly jako poměrně neekologické. Oproti taškám nabízí EKO bedýnka řadu unikátních výhod a zákazníci o ni projevují velký zájem.

Přečtěte si také

Jak se čokoládoví zajíčci stali symbolem Velikonoc? A proč musí být dutí?

Papír opět na scéně

Hypermarkety Globus loni ukončily po vzoru Billy prodej jednorázových papírových tašek a nahradily je udržitelnějšími plastovými DuraBag®, které jsou z 80 % vyrobené z evropského recyklátu šetrnějšího k životnímu prostředí.

Nyní však Globus vrací papír zpátky do hry. Zkouší to ale jinak.

Praktické řešení nejen pro zákazníky přijíždějící autem

Do prodeje zařadil pevné papírové bedýnky na nákup. Od těch si slibuje vyšší opakovanou využitelnost, než tomu bylo u papírových tašek, které se snadno roztrhaly nebo poškodily. A zákazníci o novou alternativu projevili značný zájem. Během prvních pár dnů se prodalo přes 10 000 kusů. Bedýnky jsou navíc vhodné pro uložení nákupu do auta.

„Mnoho zákazníků k nám na nákupy jezdí autem. A zejména pro ně je EKO bedýnka velmi pohodlná, protože nákup mají uspořádaný a pevně usazený v kufru,“ vysvětlila Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus.

V nákupním vozíku je papírová bedýnka, v níž jsou banány, konzerva pro kočky, chleba, sušenky, kapesníky, kuchyňské utěrky, štrúdl, brambůrky Globus

V bedýnce odnosíte až 20 kilo

I v tomto případě jsou na prvním místě udržitelnost a co nejnižší uhlíková stopa. Pevné EKO bedýnky jsou vyrobené z recyklovaného papíru a k jejich potisku bylo použito minimum inkoustu. Cílem Globusu je, aby je zákazníci využívali opakovaně. Nejen během nákupů, ale i v domácnosti a všude tam, kde se budou hodit. Až plně doslouží, jsou určeny k vhození do modrého kontejneru a k následné recyklaci.

O EKO bedýnce:

  • Koupíte ji ve všech hypermarketech Globus za 24,90 Kč.
  • Její rozměry jsou 51,2 × 31 × 24 centimetrů.
  • Unese až 20kilový nákup.

Jak přiblížila v tiskové zprávě Globusu Turnovská: „Zájem o EKO bedýnku je obrovský, proto jsme se rozhodli zařadit ji do stálé nabídky. Zákazníci ji pořídí za příznivých 24,90 Kč ve všech našich hypermarketech. Rozšiřujeme tak stabilní nabídku ekologických nákupních tašek na opakované použití.“

Žena je v supermarketu a na rameni má plátěnou tašku Ground Picture / Shutterstock.com

Možností jsou i látkové tašky nebo vlastní přepravky

Novinka má sloužit zejména jako udržitelnější a praktičtější alternativa pro odnos nákupu v případech, kdy si zákazníci zapomenou vlastní tašku nebo přepravku doma. Zvláště pokud přijeli autem. Bedýnka se současně jako velmi praktická ukázala v obchodech, které nabízí službu Scan&Go (vedle Globusu například i vybrané prodejny Kauflandu či Tesca).

Vlastní přepravku můžete využít nejen na nákupy
  • Tip: Na trhu se dnes prodává řada skládacích plastových i textilních přepravek, bedýnek, tašek na kolečkách a košíků na nákupy. Existují dokonce barevné sady nákupních tašek do vozíků, do kterých můžete zboží přímo v obchodě třídit a doma si tak ušetřit čas s jeho vybalováním a ukládáním.

Mnohé řetězce nabízí jako ekologičtější variantu také permanentní plátěné bio tašky, které pořídíte ve vybraných prodejnách (např. Globus, Penny, Kaufland) za cenu od 29,90 Kč do 59,90 Kč. Nabízí je i síť drogerií dm, která navíc minulý rok představila tašky z dřevěných vláken ECOVERO™, na jejichž výrobu se používají pouze poškozené stromy a oproti taškám z biobavlny se na ně spotřebuje až o 60 % méně vody.