IKEA otevírá nové kiosky a prodejny s použitým zbožím

Obchodní dům IKEA Olga Vorontsova / Shutterstock.com

IKEA chce být udržitelnější a dostupnější v rámci celé České republiky. Už loni tedy otevřela 16 nových výdejních míst a další přibydou letos. Zároveň se rozrůstá síť pop-up kiosků, ve kterých si můžete naplánovat kuchyň, koupelnu i další místnosti. Třetí velkou změnou je otevření Circular Hub, nového oddělení se zánovními výrobky za výrazně nižší ceny.

Přečtěte si také

Opory pro zahradní rostliny aneb Praktické dekorace, které vaše zahrada nutně potřebuje

Jak kiosky fungují?

Nábytkářský gigant se snaží přiblížit klientům v regionech, otevírá tedy další kiosky. Těmi navazuje na plánovací studio v pražském obchodním centru Chodov, výdejní sklad v Brně a další výdejní místa, která zprovoznil už v minulém roce.

„Půjde o menší kiosky, ve kterých naši odborníci pomohou zákazníkům s plánováním interiérů. Bude zde možné si také výrobky rovnou objednat,“ doplňuje David McCabe, generální ředitel IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Se zmiňovanými novinkami souvisí i vznik nové mobilní aplikace a zavedení služby Scan&Go, kterou si jako první vyzkoušejí návštěvníci brněnské pobočky. Díky naskenování kódů jednotlivých produktů vše v obchodě snadno najdou a mohou ušetřit spoustu času při placení. Jde tedy o další krok k rychlejšímu a pohodlnějšímu nakupování.

Scan&Go pokladna v obchodním domě IKEA Bonsales / Shutterstock.com

Cirkulární hub a druhý život výrobků

Když se řekne cirkulární ekonomika, nejspíš se vám vybaví zboží z druhé ruky. Nový formát IKEA ovšem nabízí také vystavené a rozbalené produkty, druhou jakost nebo možnost oprav. Sortiment bude dostupný online, ale i offline přímo v obchodních domech.

Záruka je až na výjimky roční a u většího nábytku nebo kuchyňských spotřebičů si také můžete objednat dopravu přímo domů. Některé zásilky navíc doručují elektromobily, protože IKEA začala od února spolupracovat s logistickou firmou HRAL.

Vybavte svou domácnost i zahradu

Další prodejci na secondhandovém trhu

Udržitelnost, ekologie a šetrnost k přírodě jsou stále důležitější. Zánovní a použité zboží mají tedy v nabídce i další prodejci, například Alza nebo Mall. V obou případech ale jde výhradně o internetový prodej.