Samoopalovací přípravky: Které jsou nejlepší a jak se vyhnout flekům? Pomůže vám rukavice nebo štětec

Žena si nanáší samoopalovací krém na nohu New Africa / Shutterstock.com

Toužíte po krásném opálení bez rizik spojených s pobytem na slunci nebo v soláriu? Samoopalovací přípravky jsou skvělou volbou, jak dosáhnout přirozeně vypadajícího zlatavého odstínu pokožky během celého roku. Vyberte si z široké nabídky produktů od mlhy a sprejů až po krémy, mléka a pěny. S našimi tipy a triky zvládnete aplikaci hravě a výsledek bude stát za to. Pusťte se do zdravého opalování bez obav a užívejte si svůj dokonalý bronzový odstín pleti.

Přečtěte si také

Rododendrony jsou ozdobou každé zahrady! Jak se o keře správně postarat, aby kvetly i příští rok?

Nezbytný peeling

Než se pustíte do samotného „opalování“, rozhodně nezapomeňte na důkladný peeling celého těla. Předejdete tak nevzhledným skvrnám, které se po uschnutí přípravku objeví. Vaše pokožka se zbaví odumřelých buněk a bude hladká a připravená. Před aplikací samoopalovacího prostředku se také doporučuje natřít lokty a kolena hydratačním krémem nebo mlékem.

Tip: Pro jednodušší nanášení samoopalovacího přípravku si pořiďte speciální rukavici, díky které půjde vše snáz, a vyhnete se navíc obarveným dlaním. I když se může zdát, že rukavice je zbytečnost, opak je pravda. Dokáže zajistit opravdu bezchybnou aplikaci bez fleků.

Jaký přípravek bude ten pravý?

Před samotným opalováním bez sluníčka se rozmyslete, zda chcete opálení na celém těle, nebo pouze na obličeji, či jakou intenzitu opálení si přejete. Podle toho pak přejděte k hledání toho správného produktu. Ke kýženému výsledku většinou stačí 6 hodin, což je také častý důvod, proč se tolik lidí k tomuto druhu opalování uchyluje. Po uplynutí předepsané doby stačí barvu omýt ve sprše (u některých produktů není smytí barvy nutné).

Ruka aplikuje samoopalovací krém na dlaň chráněnou rukavicí Beauty Stock / Shutterstock.com

Mlha / sprej

Samoopalovací mlha bývá většinou k použití na obličej, kde stačí pár vstřiky mlhu nanést, nechat zaschnout nebo lehce rozetřít. Sprej bývá použitelný jak na tělo, tak na obličej. Stačí místo přestříkat a aplikační rukavicí rozetřít.

Krém / mléko / pěna

Každému vyhovuje něco jiného, proto sáhněte po produktu, ke kterému máte nejblíž a víte, že aplikace půjde bez problémů. Zde bude hlavním kritériem konzistence produktu, která se bude lépe aplikovat.

Kapky / tónovací mléko

Pro lehčí tónování obličeje můžete použít speciální koncentrované kapky, které stačí přidat do krému a běžným způsobem rozetřít. Stejně tak tónovací mléko můžete používat každý den, a zajistit si tak bronzující pokožku s lehčím tónem opálení.

Nejlépe hodnocené výrobky:

  • Eco by Sonya Organic Self Tanning Mousse – přírodní samoopalovací pěna s certifikací COSMOS ORGANIC, která zajišťuje rovnoměrné a přirozené opálení. Obohacená o aloe vera, kakaové máslo a vitamín E.
  • St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse – oblíbená samoopalovací pěna, která poskytuje přirozený bronzový odstín. Lehká textura se snadno aplikuje a rychle schne. Vhodná i pro citlivou pokožku.
  • Bali Body Ultra Dark Self Tanning Mousse – ultra tmavá samoopalovací pěna pro hluboký bronzový odstín. Obsahuje přírodní ingredience jako kokosový olej a kakaové máslo pro hydrataci pokožky.
  • Vita Liberata pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse – dlouhotrvající samoopalovací pěna s postupným uvolňováním barviva. Vydrží až 2–3 týdny a bledne rovnoměrně. Obohacená o aloe vera a výtažky z mořských řas.
  • Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster – samoopalovací kapky, které se přidávají do denního či nočního krému. Umožňují postupné budování přirozeného opálení a snadné dávkování intenzity. S výtažky z aloe vera a řas.

Jak nanést samoopalovací přípravky, abyste dosáhli dokonalého výsledku?

  1. Ujistěte se, že máte speciální rukavici určenou pro aplikaci samoopalovacího přípravku. Běžné rukavice nemusí být vhodné a mohou zanechat šmouhy.
  2. Navlékněte si rukavici na dominantní ruku, kterou budete přípravek nanášet. Díky tomu bude aplikace rovnoměrnější a snazší.
  3. Naneste trochu samoopalovacího přípravku přímo na rukavici. Nenanášejte ho přímo na kůži.
  4. Začněte aplikovat přípravek kruhovými pohyby od nohou směrem nahoru. Věnujte zvýšenou pozornost kolenům, loktům a kotníkům.
  5. Rukavici pravidelně otáčejte, abyste mohli použít čistou stranu pro nová místa. Zabráníte tak přenosu přebytečného produktu.
  6. Na obtížně dosažitelná místa, jako jsou záda, můžete použít menší houbičku nebo štětec.
  7. Po dokončení aplikace si důkladně umyjte ruce mýdlem, abyste odstranili zbytky samoopalovacího přípravku z dlaní a nehtů.

Nevýhody samoopalování

Nebudeme říkat, že žádné nevýhody samoopalování nejsou! Pokud vám někdo doporučí skvělý produkt, vám nemusí zkrátka vyhovovat, ať už vůní typickou pro tyto produkty, nebo účinkem. Proto nezoufejte, když hned napoprvé nenarazíte na top produkt. Co se týče samotné aplikace, vše je o cviku, nicméně s aplikační rukavicí to bude hračka. Další nevýhoda samoopalovacích produktů je obarvení oblečení a prádla v době mezi nanesením a sprchováním, případně tehdy, když se více potíte (při sportu, v teplých dnech).

Zdroj: Kupi