Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninkou a baby špenátem

Milujete chřest a nevíte, co z něj připravit? Receptů na jídla z chřestu je spousta a nám se osvědčila kombinace se špenátem. V našem videoreceptu jsme si pohráli i se servírováním a výsledkem je chřestový krém s opečenou slaninou servírovaný jako cappuccino.

Přečtěte si také

Jaký je rozdíl mezi citronem a limetkou? Zjistěte, v čem jsou jiné
Jaký je rozdíl mezi citronem a limetkou? Zjistěte, v čem jsou jiné

Recept na chřestové cappuccino se slaninou a baby špenátem

Ingredience na 4 porce:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 l vody
  • 1 zeleninový bujón
  • 100 g plátků anglické slaniny

Kde teď najdete slaninu za dobrou cenu?

  • 15 g másla
  • 200 ml smetany (31%)
  • 50 g baby špenátu
Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninkou a baby špenátem Kupi.cz

Postup:

  1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
  3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
  4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
  5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámaný slaninový chips.