Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninkou a baby špenátem
Milujete chřest a nevíte, co z něj připravit? Receptů na jídla z chřestu je spousta a nám se osvědčila kombinace se špenátem. V našem videoreceptu jsme si pohráli i se servírováním a výsledkem je chřestový krém s opečenou slaninou servírovaný jako cappuccino.
Recept na chřestové cappuccino se slaninou a baby špenátem
Ingredience na 4 porce:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 20 ml olivového oleje
- 1 cibule
- 1 l vody
- 1 zeleninový bujón
- 100 g plátků anglické slaniny
Kde teď najdete slaninu za dobrou cenu?
- 15 g másla
- 200 ml smetany (31%)
- 50 g baby špenátu
Kupi.cz
Postup:
- Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
- V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
- Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
- Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
- Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
- Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámaný slaninový chips.