SodaStream se po 14 letech mění! Uživatele potěší revoluční změna designu i bombička, která má speciální vychytávku

Pět lidí na tiskové konferenci, na níž je zrovna odhalován výrobník SodaStream SodaStream

Český zákazník má ke sklenici osvěžující sodovky odjakživa blízký vztah. Někomu nastartuje trávení po vydatném jídle, jiný po ní sáhne hned, jak pocítí žízeň. Také proto málokoho překvapí, že výrobník SodaStream dnes vlastní zhruba každá šestá domácnost a většina ho vnímá jako synonymum domácí perlivé vody. Nyní milovníky bublinek potěší hned několika novinkami – po 14 letech přichází na trh úplně nové portfolio výrobníků SodaStream a spolu s nimi i revoluční změna designu a uživatelského komfortu.

Přečtěte si také

Varování pro rodiče: PEPCO stahuje hračky kvůli obavám z bezpečnosti

Domácí výrobník sody: Osobní sytost a ekologická volba

Výrobník SodaStream je oblíbeným kuchyňským pomocníkem, který dokáže ulevit od nákupů balených nápojů i starostí s hromadícím se plastovým odpadem. Za tři roky používání může ušetřit přírodu od tisíců jednorázových plastových lahví a plechovek.

Nová generace výrobníků SodaStream však kromě uživatelského komfortu vyniká i propracovaným designem. Díky němu přístroje působí jako stylové doplňky. Z barev novému portfoliu dominují černá, bílá a červená – tedy základní odstíny, které se lehce kombinují s jakýmkoli typem kuchyně a zařízením.

SodaStream ART

  • Výrobník ART má umění už v názvu a jeho revoluční design přitáhne pozornost hned na první pohled. Čisté linie a lesklé provedení vás nenechají na pochybách, že máte co do činění s mistrovským kouskem. Tento dojem ještě umocňuje elegantní páka umístěná na boku přístroje, která nahrazuje tlačítka a přípravu perlivé vody mění na příjemný zážitek. V balení se nachází i nová bombička se systémem rychlého uchycení Quick Connect a opakovaně použitelná lahev Fuse vyrobená z tritanu (Planeo Elektro, 3 190 Kč).
Objevte kouzlo domácí perlivé vody

SodaStream DUO

  • Výrobník DUO zaujme kvalitním zpracováním a nadčasovým designem s nerezovými prvky. Elegantní „obojživelník“ mezi výrobníky umožňuje přípravu perlivé vody do skleněné karafy i znovupoužitelné plastové lahve. Zatímco první neubere na eleganci ani při nedělním obědě, s druhou, vyrobenou z odolného tritanu, můžete bez obav vyrazit na cesty. V balení najdete kromě dvou lahví i novou bombičku se systémem rychlého uchycení Quick Connect (cena: 3 790 Kč).

SodaStream TERRA

  • Preferujete jednoduché a komfortní řešení? Tak si svůj perlivý nápoj připravte v průběhu několika sekund jednoduchým stlačením tlačítka. Čistý design výrobníku TERRA, kombinující matnou a lesklou povrchovou texturu, je vhodný do jakéhokoli interiéru. Stačí si vybrat ze tří barev – bílé, černé nebo červené. V balení najdete i novou bombičku se systémem rychlého uchycení Quick Connect a znovupoužitelnou lahev Fuse vyrobenou z tritanu (cena: 2 390 Kč).
Černý výrobník SodaStream SodaStream

Více komfortu při nasazování bombičky

Filozofií SodaStreamu je nabídnout zákazníkovi maximálně intuitivní a nenáročný způsob přípravy domácí perlivé vody. Inovace se dočkala i bombička s potravinářským CO2. Ta je součástí každého setu s novým výrobníkem ART, DUO nebo TERRA a s její pomocí připravíte až 80 litrů perlivé vody.

Nově odpadá potřeba šroubování – nová bombička je totiž vybavená systémem rychlého uchycení Quick Connect, díky kterému ji do přístroje založíte jednoduchým zacvaknutím. Novou bombičku poznáte už na první pohled – je totiž růžová. Cena nové bombičky je 849 Kč, ale pokud budete potřebovat pouze výměnu v jakémkoli hypermarketu nebo drogerii, vyjde vás plná bombička SodaStream na pouhých 229 korun.

Více udržitelnosti při výrobě i používání

Každá domácnost s výrobníkem perlivé vody SodaStream ušetří za tři roky jeho používání více než 2 500 jednorázových PET lahví a plechovek. Důraz značky SodaStream na potřebu ochrany planety a snižování množství plastového odpadu je ale rok od roku citelnější.

Stále ekologičtější je i samotný výrobní proces SodaStream. Až 25 % plastových dílů používaných v nových výrobnících se vyrábí z recyklovaných materiálů. Obaly výrobníků jsou přitom plně recyklovatelné – na jejich výrobu se používá recyklovatelný karton a recyklovatelné plastové sáčky. Společnosti se též podařilo zredukovat ve svých výrobcích a obalech podíl kartonu o 82 tun a podíl papíru o 21,6 tuny.

Pohlídejte si slevy na sirup SodaStream

SodaStream pořád vede

Většina z nás si pod výrobníkem sodovky představí právě SodaStream. Byl na českém trhu první a stále si drží pozici lídra i přesto, že se na trhu snaží prosadit s výrobníky sody hned několik dalších značek, jako Limo Bar, Orion, Tescoma. V minulosti to s výrobníky také zkoušela značka ETA, která s prodejem ale velmi brzy skončila.