Lékárna Dr.Max spustila provoz samoobslužných MaxBoxů pro výdej objednávek z e-shopu

Vizualizace zelených MaxBoxů Dr.Max

Lékárna Dr.Max od dubna otevřela samoobslužné MaxBoxy, do kterých si zákazníci mohou nechat uložit své objednávky. Jde o řešení, kterého využívají především uživatelé, kteří ve své blízkosti nemají lékárnu Dr.Max, a nemohou tak využít služby click & collect. Kde jsou MaxBoxy umístěny? A můžete využívat samoobslužné převzetí zásilek i u konkurenčních lékáren?

Přečtěte si také

Recept na rychlé vafle, které jsou hotové za pár minut a báječně chutnají!

Nahradí MaxBoxy kamenné prodejny Dr.Max?

Generální ředitel lékárny Dr.Max se na konferenci E15 E-Commerce Summit vyjádřil, že jejich snahou není zaplnit republiku zelenými kiosky s názvem MaxBox. Prozatím budou tyto samoobslužné boxy sloužit jako doplněk online kanálu, který zpříjemní nákup především zákazníkům ze vzdálenějších čtvrtí, kde prodejny lékárny Dr.Max nejsou.

Jelikož jde o novinku, využívání a efektivnost MaxBoxů se bude testovat přibližně na 10 místech v Praze a blízkém okolí. Zákazníci e-shopu mohou i nadále využívat služby click & collect a vyzvedávat si své objednávky přímo v kamenné prodejně. Tento způsob doručení zboží využívá přibližně 75 % zákazníků.

Doplňte zásoby do domácí lékárničky se slevou

Samoobslužné boxy k vyzvednutí léků využívá také Pilulka a Alza

Lékárna Dr.Max není první, která usnadňuje vyzvedávání zásilek pomocí samoobslužných kiosků. Známá lékárna Pilulka rovněž umožňuje samoobslužný výdej prostřednictvím Pilulka Boxů, které jsou umístěny ve vybraných českých městech.

Nejvíce Pilulka Boxů se nachází v Praze a v Brně. Druhou možností doručení při objednání zboží z e-shopu pilulka.cz je rozvoz Pilulka auty. Tato služba je dostupná pro objednávky po Praze, Pardubicích, Kolíně, Hradci Králové, Nymburku a v Poděbradech.

Základní volně prodejné lékárenské výrobky a drogerii můžete zakoupit také na e-shopu Alza.cz. Své samoobslužné boxy má rozmístěné po celé republice. Počet AlzaBoxů je oproti lékárnám Dr.Max a Pilulka mnohem větší, v porovnání s množstvím lékárenským produktů je však několikanásobně nižší.

Muž bere balíčky v lékárně Canva

Samoobslužné výdejní boxy se staly vyhledávanou formou doručení zásilek

Možnost vyzvednutí objednaného zboží v samoobslužných boxech má mnoho výhod, a proto tuto službu nenabízejí jen e-shopy, ale také přepravní společnosti. Nejvíce samoobslužných kiosků má po České republice nainstalovaných Zásilkovna.cz, dostupné jsou také balíkoboxy konkurence WeDo, DPD, České pošty nebo PPL.

Hlavní výhodou je, že jde o nejrychlejší způsob doručení objednávky. Také šetří čas. Při vyzvednutí objednávky totiž nemusíte stát v dlouhých frontách na prodejnách. Jde o bezkontaktní převzetí, proto se nemusíte zaobírat bezpečnostními předpisy, které v lékárnách i po rozvolnění covidových opatření platí.

Vyzvednutí blízko od domu či práce

Celý proces uložení zásilky v samoobslužném boxu začíná už při vytvoření objednávky. Stačí, když si při objednávce zvolíte, do kterého boxu chcete svoji zásilku doručit. Po uložení balíčku vám přijde notifikace a je jen na vás, kdy si objednávku vyzvednete. Doba uložení v jednotlivých boxech se liší. Někde to může být jen 24 hodin.

Využíváte samoobslužné boxy, nebo raději preferujete vyzvednutí zásilky na prodejně? Podělte se o vaše zkušenosti se samoobslužnými boxy dolů do komentářů.