Novinky z řetězců: Lidl prodává chytré televize, IKEA má jako první na trhu reproduktor s funkcí Spotify Tap

Televize značky Xiaomi v interiéru Lidl

Lidl už dávno nenabízí jen potraviny nebo oblečení. V prodejnách i na e-shopu tohoto řetězce najdete za výhodné ceny také spotřební elektroniku. Po chytrých telefonech nebo sportovních náramcích od Xiaomi začal nyní s prodejem chytré televize od stejné značky. Dále na Lidlshop.cz můžete pořídit robotické vysavače nebo například čističky vzduchu, které má nově ve svém sortimentu také nábytkářská firma IKEA.

Přečtěte si také

Co nejvíce štve zákazníky v obchodech? Neochotný personál i dlouhé čekání ve frontách u pokladen

Kvalita za výhodnou cenu?

Doby, kdy jsme museli pro televizi do specializované prodejny, jsou dávno pryč. Nyní ji seženete na e-shopu nebo přímo v prodejně vybraných maloobchodních řetězců.

Například v Lidlu nově koupíte chytrou televizi Xiaomi Mi TV P1E, která zaujme 55palcovou obrazovku, vysokým rozlišením 4K i vyspělým operačním systémem Android TV. Cena na lidlshop.cz je 11 999 Kč, tedy zhruba 700 Kč pod aktuálním průměrem. V porovnání s ostatními prodejci se tedy vyplatí.

Šedá čistička vzduchu z IKEA vedle rostliny IKEA

IKEA prodává čističky vzduchu i přenosné reproduktory

Elektroniku ale nekoupíte jen v Lidlu. Například nábytkářská firma IKEA začala v minulém roce prodávat čističky vzduchu, které sama vyrábí. Pořídit je můžete za velmi výhodné ceny už od 1 490 Kč. Zákazníci si je rychle oblíbili pro jejich výkon, malou velikost i zajímavé designové provedení. Podle dostupných recenzí tedy stojí za vyzkoušení.

Novinkou letošního roku je přenosný reproduktor s LED žárovkou a Bluetooth, který můžete používat doma i na cestách. Odolá nepříznivému počasí a má moderní design inspirovaný lucernou. Kromě toho je prvním produktem svého druhu s funkcí Spotify Tap, kterou zapnete aplikaci Spotify na připojeném zařízení. Za cenu 1 690 Kč tedy máte velmi elegantně vyřešený přenos zvuku i základní osvětlení.

„VAPPEBY považujeme za nepostradatelného společníka na balkóně, na zahradě nebo kdekoli jinde. Když si chcete užívat kouzelné okamžiky s rodinou a přáteli, zvuk a světlo jdou ruku v ruce. Dva různé režimy svícení, dlouhá výdrž baterie a dobrá odolnost vám pomohou navodit tu správnou atmosféru," popisuje Stjepan Begic, produktový manažer v IKEA of Sweden.

Levné domácí spotřebiče seženete i v supermarketech

Pozadu nezůstávají ani další řetězce. V doplňkovém sortimentu Möbelixu se pravidelně objevují robotické vysavače, žehličky, fény nebo elektrické zubní kartáčky. A vybranou nositelnou elektroniku nebo spotřebiče do domácnosti seženete také v Kauflandu či Albertu.