Jak nenápadně změřit velikost zásnubního prstenu?

Muž drží v ruce otevřenou krabičku se zásnubním prstenem Pressmaster / Shutterstock.com

Valentýn je tu a jakožto romantický den je skvělou příležitostí k požádání své drahé polovičky o ruku. Během tohoto dne se napříč celým světem uskuteční stovky tisíc žádostí, u kterých by samozřejmě neměl chybět zásnubní prsten. Jak ale vybrat správnou velikost?

Přečtěte si také

Sedmikrásky právě kvetou: Využijte jejich antibakteriální vlastnosti a uvařte si doma sedmikráskový „med“

Nejjednodušším způsobem je návštěva klenotnictví

Pokud chcete mít stoprocentní jistotu, že zvolíte správnou velikost zásnubního prstenu, doporučujeme navštívit se svou milou zlatnictví, kde si může jednotlivé velikosti prstenů vyzkoušet.

Nevýhodou samozřejmě je, že pravděpodobně bude mít tušení, co se chystá, a žádost o ruku nebude takovým překvapením. Na druhou stranu v některých párech ženy ví, že zásnuby proběhnou, a tento způsob garantuje úspěšný výběr velikosti.

Žena natahuje ruku tak, aby byl vidět její zásnubní prsten s velkým kamenem wavebreakmedia / Shutterstock.com

Zeptejte se své drahé polovičky

Pokud vaše vyvolená ví, že se ji chystáte požádat o ruku, a nepotrpí si na překvapení, můžete se jí jednoduše zeptat, jakou velikost prstenu má. I v tomto případě může být žádost o ruku nádherným zážitkem, protože nebude přesně vědět, kdy k ní dojde.

Změřte velikost prstenu pomocí provázku

Samozřejmě se může stát, že vaše partnerka nebude vědět, jaká velikost jí bude sedět, protože prsteny nenosí. V tom případě se dá velikost změřit třeba pomocí stužky nebo provázku. Provázek lehce utáhněte kolem prstu a v jeho středu označte obě části. Poté jej natáhněte a změřte velikost pomocí pravítka.

Pověřte zjištěním velikosti kamarádku vaší vyvolené

Kamarádky vaší partnerky vám nejen skvěle poradí, jaký typ zásnubního prstenu se bude vaší milované polovičce nejvíce líbit, ale dokážou také nenápadně vyzvědět, jakou velikost prstenu má. Mohou to zjistit nejen tím, že se jí zeptají, ale třeba také tím, že jí půjčí svůj prstýnek a porovnají velikosti.

Řiďte se prstenem, který nosí

Pokud vaše partnerka nosí prstýnky, máte napůl vyhráno a můžete velikost prstenu zjistit, aniž by pojala podezření. V tomto případě ale doporučujeme, abyste si ověřili, na kterém prstu prsteny běžně nosí. Ne všechny prsty jsou stejně velké a je nutné, aby zásnubní prsten seděl na ten správný prst na správné ruce.

Žena je překvapená z žádosti o ruku Look Studio / Shutterstock.com

Musíte prsten rychle vrátit? Obkreslete ho

Že vaše přítelkyně nosí prsten pravidelně a všimla by si, že ho nemá po ruce? Nevadí, k určení správné velikosti vám bude stačit jen několik minut. Místo toho, abyste ho vzali ke klenotníkovi, ho obkreslete na papír, a to jak jeho vnější, tak i vnitřní obvod. Tento nákres bude k určení velikosti stačit.

Měření velikosti ve spánku

Jiná možnost, jak velikost nenápadně změřit, je měření prstu ve spánku. Tento postup však vyžaduje opravdu tvrdý spánek vaší partnerky. Pokud víte, že ji neprobudí ani sahání na ruku, změřte prsten pomocí výše zmíněné stuhy.

Zkuste velikost odhadnout

Další, poněkud riskantní možností výběru velikosti prstenu je odhad. Standardní velikost dámských prstenů se pohybuje od 45 do 65 mm (obvod prstenu). Pokud má vaše partnerka velmi úzké prsty, budete potřebovat velikost kolem 50 mm, v případě silnějších prstů bude obvod okolo 60 mm.

Pokud chcete obvod zjistit přesněji, můžete prsty své milé porovnat se svými. Při výběru myslete také na to, že prsten se vždy lépe zmenšuje, než zvětšuje.

Zdroj: kupi.cz