Benzínky se předhánějí, která nabídne lepší kávu, protože ta rozhodne, kde řidič zastaví

Kavárna čerpací stanice Shell Shell

Ještě před pár lety znamenalo „kafe z benzínky“ nevzhlednou břečku odporné chuti. Jenže kávová kultura se v Česku dramaticky zlepšila. Dnes už většina populace tuší, že piccolo neexistuje, a poptává kvalitní kávu i na benzínových pumpách. Podle průzkumu pro čerpací stanici MOL je právě káva jedním z důvodů, proč motoristé na čerpací stanici vůbec zastavují.

Přečtěte si také

Velikonoční soutěž s Kauflandem! Vyhrajte 3 poukázky na nákup v hodnotě 3000 Kč

Káva rozhodne, kde řidič zastaví

Kvalita a chuť kávy jsou druhým nejdůležitějším kritériem řidičů pro výběr čerpací stanice. Uvědomuje si to i vedení sítě benzínových pump Shell. Proto v Shell Všechlapy na dálnici D1 směr Brno proběhlo pilotní testování nového konceptu kavárny Shell Café. Dosud si na této pobočce (a dalších 40) mohli motoristé připravit kávu v samoobslužném kávovaru Costa Express.

Shell Café v testování uspělo, a proto ho řidiči od září najdou ve všech 180 pobočkách. Podle velikosti prodejny se mohou těšit na různé formáty – od kávového koutku až po plnohodnotnou kavárnu.

Fresh Corner, Stop Cafe… a nově Shell Café

V Shell Café nabízejí přípravu nápojů ze 2 směsí kávových zrn: Shell Café Espresso (robusta + arabica) a Shell Café 100% arabica. Obě směsi se pyšní certifikátem Rainforest.

Na cesty se může hodit

Vlastní kávovou směs nabízí i Fresh Corner na čerpací stanici MOL. Kávu vám připraví buď barista, anebo vy sami v samoobslužném kávovaru. Speciálně namíchanou směs robusty a arabiky s certifikátem Fairtrade zase zakoupíte pod značkou Stop Cafe na pobočkách Benziny. Všechny zmíněné čerpací stanice nabízejí také občerstvení, jehož nabídka se liší podle velikosti prodejny.

Automaty na kávu čerpací stanice Shell Shell

A co jídlo?

Kdo chce mít jistotu širokého výběru jídla, často volí na cestách fast food jako McDonald’s, Burger King a KFC. Řidiči, kteří preferují poklidnější atmosféru a českou kuchyni, navštěvují raději motoresty. Na dálnici D1 se už přes 25 let těší oblibě hlavně:

  • na úseku Brno–Olomouc Rohlenka
  • v úseku Praha–Brno Devět křížů

Pokud chcete spojit příjemné (jídlo) s užitečným (tankování), vyberte si větší pobočku benzínové pumpy, kde si budete moct vybrat z nabídky svačin i větších jídel včetně české a zahraniční kuchyně. Hlavní jídla, obložené pečivo a speciality z grilu bude nově zastřešovat také značka Shell Café.