MDŽ: Kromě partnerek nezapomeňte ani na dcery, maminky a babičky. Potěšte je všechny

Mladý muž předává mladé ženě kytici tulipánů Prostock-studio / Shutterstock.com

Nejen květinou můžete prokázat úctu či lásku milované ženě – ať už se jedná o partnerku, sestru, maminku, babičku, nebo kamarádku. Tradiční Mezinárodní den žen slavíme v pátek 8. března. Jak se na něj připravit a čím potěšit ženy svého života? Udělejte jim radost třeba vonnou svíčkou, dárkovým poukazem nebo kávou.

Přečtěte si také

Vláda zdražuje cigarety. Odhodlají se kuřáci konečně ke změně?

Jak vznikl MDŽ a kdy se slaví?

Svátek, který ctí něžné pohlaví, pochází z USA. I přesto je v posledních letech populární také u nás. Za jeho vznikem stojí demonstrace žen na sklonku zimy – cílem nedělních protestů bylo volební právo a rovnoprávnost.

Velké shromáždění newyorských švadlen se konalo právě 8. března 1908, od roku 1975 byl tento svátek uznán Organizací spojených národů. V tuzemsku patří mezi významné dny až od roku 2004 a je především symbolem projevu úcty k ženám.

Žena drží růžový dárek, partner stojí za ní wavebreakmedia / Shutterstock.com

Co koupit k MDŽ?

Řezané a pokojové květiny

Po Valentýnu je Mezinárodní den žen svátkem, při kterém zaznamenávají květinářství nápor. Populární jsou nejen růže, ale i půvabné jarní tulipány. Pokud tedy máte ve své blízkosti ženu, kterou byste k této příležitosti rádi obdarovali, pak můžete vsadit právě na květiny.

Rozmanité pugéty nabízí však také celá řada obchodních řetězců. A pokud se vám pro ni do obchodu nechce, rozvoz květin je ideálním řešením.

Chcete být originálnější? Obdarujte ji pokojovou květinou. Ta jí hned tak neuvadne a těšit se z ní bude během celého roku. Nebo vsaďte na zahradnictví a pořiďte jí třeba celou louku pro včely a motýly. Mix lučních květin v pytlíku můžete společně vysít u domu či chalupy.

Oblíbené jsou také neotřelé způsoby pěstování rostlin. Miluje pokojové květiny? Pak ji zaujměte třeba těmi levitujícími – jmenují se kokedamy a jsou velmi trendy.

Kupi

Originální přání

Pokud vám nedostatek času či jiné závazky neumožní vidět se se všemi ženami vašeho srdce, můžete je potěšit po svém. Jak si nenechat ujít příležitost? Kromě rozvozu květin lze využít možnost předání osobního vzkazu – vyjádřete lásku partnerce, úctu mamince nebo třeba pouto sestře.

Vzkaz ale nemusí být nutně psaný text – vsaďte na symbolické dárky, které vše řeknou za vás. Něco na zub, odkaz na společnou vzpomínku nebo dárkový poukaz, který naznačí, že chcete udělat radost, aniž byste darovali neosobní peníze.

  • Poděkování milovaným ženám může mít mnoho podob – milá pozornost v podobě květin a bublinek kurýrem do zaměstnání nebo třeba jen tajné objednání její oblíbené pizzy. Je to na vás.
Skořicová srdíčka
Čas přípravy: 2 hod Obtížnost: Střední

Skořicová srdíčka

Sladká skořicová srdíčka se skvěle hodí jako netradiční snídaně s nádechem romantiky. Jejich příprava nezabere příliš mnoho času a výsledek je naprosto luxusní.

Skořicová srdíčka

Zážitky, na které nezapomene

Zážitky jsou perfektním dárkem, který naruší rutinu – vybírat dnes lze nejen z wellness pobytů, nýbrž i z adrenalinových zážitků nebo lístků do divadla (klidně i na online představení).

Nespletete se ale ani s romantikou – od projížďky na koních v horské přírodě po nezapomenutelný let balonem. Výhoda? Pořídíte je komfortně online.

Žena si užívá koupel ve vaně Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

Další tipy na dárky k MDŽ

Pokud vás koupě květin neláká a zážitky nejsou to pravé, pak můžete vybírat ještě z několika drobných tipů, které pohodlně seženete v běžných obchodních řetězcích. Maličkostí, které jí dozajista vykouzlí velký úsměv na tváři.

  • Vonná svíčka, která vytváří příjemnou atmosféru a zpříjemní jí její chvilku pro sebe. Nebo pro vás?
  • Poukaz na výběr kosmetiky – podpořte její krásu, ale výběr raději nechte na ní. Dárkové karty seženete v běžných drogeriích.
  • Hromada čokolády – spolehlivou volbou jsou kvalitní pralinky Lindor Lindt, obzvláště pro vášnivé milovnice této kakaové pochoutky.
  • Šikovní kuchyňští pomocníci? Proč ne, obzvláště pokud ráda vaří či peče.
  • Ach, ta vůně kvalitní kávy! Kafařku potěší voňavá a kvalitní káva. Stačí si vybrat.
  • Sůl do koupele, která jí zpříjemní pobyt ve vaně a zrelaxuje její tělo i mysl. Běžnou koupel povýší na luxusní zážitek.

Zdroj: kupi.cz