Honí vás mlsná? Upečte si něco hříšně dobrého. Poctivou tvarohovou bábovku, ve které nechybí cukr, půl kila tvarohu, citronová kůra a pravá vanilka. Těsto zvládnete vymíchat během chvilky a už za hodinku může bábovka vonět na stole.
Tvarohová bábovka musí vonět až za roh. Nejen sladkou vůní, ale také kombinací citronu a vanilky. Proto do těsta nezapomeňte přidat pravou vanilku a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vanilku můžete sehnat mletou, sušenou nebo lze koupit pravý vanilkový cukr. Jen pozor, vanilkový cukr nerovná se vanilinový – přečtěte si o tom na Kupi.cz
Pokud doma nemáte elektrický šlehač, nevadí! Bábovku zvládnete upéct i bez něj. Budete ovšem potřebovat metličku a rychlou ruku – vejce rozmíchejte metličkou, přidejte tvaroh, poté máslo a nakonec sypké ingredience. Bábovka možná nebude tak vláčná, jako když vám pomůže šlehač, ale chutná bude i tak!
Chcete něco extra? Přidejte do bábovky rozinky namočené v rumu, sušené goji nebo kousky čokolády. Výborné budou také celé maliny, borůvky nebo strouhaný kokos.
Podělte se s námi o tom v diskuzi pod článkem.