Videorecept na tradiční český tvarožník s malinami a křupavou drobenkou navíc

Valentýn je tady už za pár dní a my pro vás máme tip na originální dárek na poslední chvíli. Je to lahodný tvarožník s ovocem a drobenkou. Na tento opravdu vynikající a bohužel trochu zapomenutý dezert budete potřebovat tak málo ingrediencí, že je určitě doma najdete a pochutná si na něm celá rodina. Jak na jeho přípravu?

Přečtěte si také

Víte, jaký je rozdíl mezi českým a zahraničním máslem? Zjistěte, které je lepší!

Ustoupil populárnímu cheesecaku

Ve stínu nejrůznějších „čískejků“ jsme úplně zapomněli na tvarožník – dezert, který pekly už naše babičky. Tvarožník je příkladem tradičního českého sladkého pokrmu, který se dočkal mnoha variací. A že se hodně podobá všude skloňovanému cheesecaku? Aby také ne, když je celý z tvarohu!

Dezert téměř bez mouky

V němčině se mu říká „Käsekuchen ohne Boden“, což v doslovném překladu znamená tvarohový koláč bez půdy – a přesně takový tvarožník je. Korpus jako takový v něm totiž nenajdete.

Ingredience na tvarožník Kupi.cz

Je velmi jednoduchý

Je to skutečně velmi jednoduchý recept, nepotřebujete na něj příliš mnoho ingrediencí a dá se upravit podle vlastní fantazie. Ať už bude bílý, červený nebo třeba modrý, s malinami, borůvkami nebo jahodami, s drobenkou nebo bez.

My jsme se náš valentýnský tvarožník rozhodli posypat slaďoučkou a křupavou drobenkou, která nenucenou dokonalost a jednoduchost tohoto dezertu snadno podtrhne.

Tvarožník se peče pozvolna ve formě na koláč, v dortové formě a koneckonců se dá upéct i na plechu.

Nepečený cheesecake z Nutelly
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Nepečený cheesecake z Nutelly

Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.

Nepečený cheesecake z Nutelly

Jak na to?

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Polotučný tvaroh, třtinový cukr, vejce, hrubou mouku a prášek do pečiva vložíme do mísy a důkladně zpracujeme v těsto.
  3. Jakmile bude těsto připravené, vlijeme jej do máslem vymaštěné formy ve tvaru srdce a napícháme do něj oblíbené ovoce.
  4. Nyní si z ovesných vloček, třtinového cukru, skořice, másla a hrsti ořechů ručně zpracujeme drobenku, kterou připravený koláč posypeme.
  5. Do rozehřáté trouby vložíme formu s těstem a ihned teplotu stáhneme na 160 °C.
  6. Pečeme 40–45 minut.

Zdroj: kupi.cz