3 tipy na rychlé, a přitom neodolatelné valentýnské menu do 500 Kč

Caprese salát Canva

Prochází i vaše láska žaludkem? Inspirujte se chutným, valentýnským menu pro dva v několika variantách. Hravě a zaručeně rychle připravené, a navíc se s ním pohodlně vejdete do 500 Kč. Tak které to bude?

Přečtěte si také

Rossmann spojuje věrnostní kampaň s jógou. Jiné řetězce lákají na vysavače i plyšové hračky

Čím společně oslavit svou lásku? Přece dobrým jídlem! Připravte si menu, na kterém si pochutnáte třeba při svíčkách nebo klidně uvelebení na gauči u nějakého dobrého filmu.

Menu číslo 1: Láska s vůní Itálie

Valentýnské menu s vůní dálek? Proč ne! První tip na menu pro dva sestává ze samých italských dobrot perfektně doplněných vínem ze stejné země.

  • Jako předkrm si dopřejte pravé italské carpaccio (do 100 Kč), které koupíte například v Lidlu nebo Penny a v Billa ho mají až do neděle 20. 2. za cenu 49,90 Kč. Plátky hovězího masa stačí jen rozdělit, posolit a opepřit, zakápnout citronovou šťávou a lehce zasypat parmezánem nebo třeba rukolou. Podávejte s bagetkou.
  • Pohrát si můžete také s rajčaty a mozzarellou, kterou vykrojíte do tvaru srdíček. Zakápnete olivovým olejem, přidáte sůl a pepř a krémové balzamico a z obyčejného Caprese salátu, budete mít dokonale romantický a lehký pokrm.
  • K večeři si přichystejte špagety s pomodoro omáčkou (do 150 Kč). Jídlo, které je hotové raz dva, a navíc vám po něm nebude těžko. Nejprve uvařte špagety tak, jak jste zvyklí. A omáčka? Na olivovém oleji rozvoníte česnek a přidáte nakrájená cherry rajčátka, která přelijete deci suchého bílého vína. Jakmile se víno odpaří, přidejte sůl, pepř a bazalkové pesto. Posypejte parmezánem a můžete se do toho pustit.
  • A jakým dezertem italské menu zakončit? Dejte si tiramisu – chystat se s ním nemusíte, i to z obchodu chutná většinou výtečně, a navíc ho seženete i do 50 Kč. Bez sladké tečky by se to přece neobešlo.
  • K pití nalijte bílé víno, k těstovinám dobře chutná Pinot Grigio z Itálie nebo Sicílie (do 150 Kč).

Menu číslo 2: Někdo to rád ostré

Spojuje vás láska k pikantním pokrmům? Tak to partnera překvapte pikantním chilli menu, které polechtá vaše chuťové pohárky. Pozor, bude vám po něm pořádně horko! Čím drahou polovičku zaručeně nažhavíte?

  • Předkrmem, co má grády. Připravte si nachos s dipy (do 100 Kč) – nezapomeňte k nim dokoupit pikantní rajčatovou salsu a připravit chutné guacamole se špetkou chilli. Stačí promačkat avokádo, přidat česnek, jarní cibulku s rajčaty a chilli, sůl a pepř. Zakápněte citronovou šťávou – a je to. Nachos koupíte v Tescu, Albertu, Bille i Lidlu.
  • Večeře pro gurmány? Je čas na chilli con carne (do 200 ). Tento rychlý recept z mletého masa, rajčat a fazolí zjemňuje hořká čokoláda a zakysaná smetana. Podávejte s nastrouhaným čedarem.
  • Jemně pálivý bude i dezert! Už jste někdy ochutnali čokoládovou pěnu s chilli (do 100 Kč)? Vysokoprocentní čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Ze 2 vajec oddělte bílky a žloutky – bílky vyšlehejte do sněhu a žloutky vymíchejte s cukrem dle chuti. Čokoládu vyšlehejte s kelímkem tučné smetany ke šlehání, poté opatrně vmíchejte žloutky a sníh. Nezapomeňte okořenit špetkou chilli. Vychlaďte.
  • K pití si můžete dát lahodné červené víno (do 100 Kč). Co třeba španělské?

Menu číslo 3: Moravský večer pro dva

Dáváte přednost poctivým tuzemským dobrotám? Možná vás potěší naše tipy na ryze moravské menu. To totiž chutná všem a po celý rok – není nad příjemný večer s lahví moravského vína a pochutinami, které podtrhnou jeho výjimečnou chuť. Inspirujte se a vychutnejte si svoji společnou chvíli ve dvou.

  • Předkrm? Vsaďte na tradiční prkénko se vším, co máte rádi (do 120 Kč). Moravská klobáska, kousek sýra, hrozny a bagetka s olivovým olejem – to se na stole bude vyjímat úžasně, co myslíte?
  • Je čas na večeři. Co si dát? Nespletete se s moravským vrabcem nebo znojemskou pečení (do 200 Kč). A že byste rádi něco o chlup jednoduššího? Dejte si sváteční klasiku: s řízkem chybu rozhodně neuděláte. Nebo že by u vás vyhrál český smažený sýr?
  • Dezert z Moravy? Tak to je potřeba koupit nebo připravit frgál (do 80 Kč). Máte rádi povidlový, nebo dáte přednost tvarohu či máku?
  • K pití si dejte tradiční moravské víno (do 100 Kč). Máte chuť na Pálavu, nebo si dáte nějaké sušší? A co třeba moravské bublinky?

Tip: Hledáte jinou inspiraci? Co takhle zkusit valentýnský Sushi box For You nebo valentýnské Ravioli For You?