Došel šampon, zubní pasta nebo deodorant? Tipy pro nouzové přežití, aniž byste museli do drogerie

Alternativní možností čištění zubů je i slupka z banánu, která odstraní plak Canva

Došel vám šampon? Krém? Nebo snad zubní pasta? Máme pro vás tipy pro „nouzové přežití“ aneb jak se obejdete bez návštěvy drogerie. Tehdy, když je zavřeno, ale i když se vám nechce. Čím běžnou kosmetiku nahradit?

Přečtěte si také

Neoddělitelná víčka neminou ani Kofolu. Konkurence je už zavedla

Čisté vlasy? I bez šamponu to jde!

Znáte tu situaci, když si urgentně potřebujete umýt vlasy, avšak zrovna zjistíte, že došel šampon? Nebo jste jen nestihli dojít do drogerie před zavírací dobou? Nevadí. Poradíme vám, jak na to!

O čisté a krásné se vlasy se může postarat třeba žitná mouka či marocký jíl. Obojí stačí smíchat s teplou vodou a kaši použít namísto šamponu. Dobrým a zdravým pomocníkem je pak také vaječný žloutek – dva žloutky napěňte s vodou, naneste na vlasy a poté je smyjte vlažnou vodou (nikoli teplou až horkou). Díky lecitinu budou vlasy krásné a bez nežádoucí mastnoty.

Máte sušší vlasy? Použijte kondicionér – a když nemáte ani ten, vsaďte na oplach z jablečného octa a vody – vlasy budou krásné, lesklé a snadno rozčesatelné.

Tip: Pokud si zrovna nechcete nebo nemůžete umýt vlasy, zbavte je mastnoty a dopřejte jim svěží vzhled. Mějte při ruce praktický suchý šampon. Suchý šampon Got2Be koupíte v akci za 119 Kč a Girlz Only za 79 Kč do 5. 1. v drogeriích Rossmann.

Nestíháte? Suchý šampon zachrání vizáž na poslední chvíli

A jejda, zapomněli jsme na pastu!

Ať už vyrazíte kamkoli, je potřeba nezapomínat přibalit zubní pastu. Ale co když ji zapomenete doma a zrovna ji nemáte kde koupit? Nesmutněte, pořád je možné najít pár alternativ a mít hygienicky čistou ústní dutinu.

Čím si zuby vyčistit?

  • První možností je obyčejný kokosový olej – je antibakteriální, osvěží ústa, a navíc přirozeně bělí. Můžete jej smíchat s kurkumou, která bělicí účinek násobí.
  • Dalším nouzovým řešením může být banánová slupka – její vnitřní strana vám při potíraní pomůže odstranit zubní plak.

A jak na čistý dech?

  • Rozkousněte a chvíli žvýkejte hřebíček. Toto koření je rovněž antibakteriální a protizánětlivé, a navíc zbavuje nepříjemného zápachu. Jde o ideální náhradu žvýkaček!
Došel vám deodorant? Víme, jak ho nahradit v případě nouze Canva

Co na suchou pokožku?

Došel váš oblíbený krém, ale vaše pokožka právě prosí o dávku hydratace a zjemnění? I v tomto případě vás může zachránit náhradní řešení. Pokud máte při ruce krém na ruce s glycerinem, můžete ho nouzově použít, ještě lepším řešením však mohou být panenské oleje. Nebojte se mastného filmu – klíč spočívá v jejich nanášení, a to na vlhkou pokožku. Namočte a opláchněte pleť vodou nebo květovým hydrolátem a teprve poté naneste kapku oleje a důkladně vetřete. Pleť bude vláčná, vyživená a hydratovaná, nikoli suchá či naopak mastná.

Mějte vůni vždy po ruce

Bez deodorantu ani ránu

Deodoranty zabraňují nepříjemnému zápachu, který způsobují bakterie. Pocení je přitom zcela přirozená cesta, jak se tělo zbavuje toxinů. Jak se ale vyhnout zápachu i tehdy, když nemáte při ruce váš oblíbený deodorant, nebo dokonce antiperspirant?

Pozvěte si na pomoc citron a potřete si jím podpaží – eliminuje zápach tak, že vás zbaví bakterií, které jej způsobují. Podobně zaboduje také voňavá limetka nebo již zmíněný antibakteriální kokosový olej. Přírodní deodorant je také známý kamenec – krystal, který stačí namočit a potřít jim podpaží. Pomůže ovšem i zbytek neslazeného, černého čaje, který jste měli třeba k snídani – namočte v něm bavlněné tamponky a potřete zónu. Hotovo.

Tip: Kokosový olej v BIO kvalitě je nepostradatelným pomocníkem nejen v kuchyni. Najděte si na Kupi.cz jeho balení za akční cenu. Může provonět oblíbené pokrmy, promastit vlasy nebo bělit zuby. Nač jej používáte vy?