Silvestrovské chuťovky téměř bez práce. Vyzkoušejte jemné tyčinky či kanapky

Obložený stůl na Silvestra může hýřit barvami a chutěmi. Jaké budou ty vaše? Canva

Zase řešíte to známé dilema, co dobrého připravíte k silvestrovským oslavám? Můžete vyzkoušet naše jednoduché recepty na nejen silvestrovské pohoštění. Drobné chuťovky, které budete mít hotové raz dva – a stejně rychle zmizí ze stolu!

Přečtěte si také

Firmy trápí nedostatek čipů napříč trhem. Zdraží se lednice i pračky a další domácí spotřebiče
Firmy trápí nedostatek čipů napříč trhem. Zdraží se lednice i pračky a další domácí spotřebiče

Sýrové kanapky s paprikou

Lahodné kanapky s čerstvým sýrem a paprikou? Hračka – budou skvěle vypadat, a ještě lépe chutnat! Nakupte pár rohlíků a hurá do příprav. Potřebujete:

  • rohlíky
  • vaničku tvarohu
  • Lučinu 
  • 2 lžíce tučné smetany
  • sůl a pepř
  • kopr
  • naložené kapie

Postup: Lučinu utřete s tvarohem a smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte čerstvý kopr. Rohlíky nakrájejte na kolečka a ta rozpečte v troubě. Jednotlivé kanapky poté ozdobte pomazánkou a kouskem kapie, přidat můžete i oblíbenou bylinku. Která to bude?

Těsto, které se nikdy neztratí

Lahodné a nejjednodušší tyčinky

Rychlé zobání k televizi? Nejen tam. Na oslavy, večerní pohodu i pro návštěvu. Zkuste nejjednodušší recept na tyčinky. Proč jsou tak snadné? Stačí pořídit listové těsto a za malý moment máte hotovo. Připravte si:

  • listové těsto
  • plátky prosciutta
  • 2 žloutky
  • sůl a kmín

Postup: Listové těsto vyválejte nebo rozviňte a nakrájejte na proužky stejné velikosti. Na jednotlivé tyčinky položte plátek parmské šunky, potřete žloutkem, zasypejte solí a kmínem a zatočte do spirály. Pečte je v troubě na 170 stupňů dozlatova.

Tip: Milovníci šunky prosciutto mohou v těchto dnech zamířit do hypermarketu Albert, kde prosciutto crudo koupíte za 49,90 Kč/80 g, nebo do Globusu, kde najdete italské prosciutto za 59,90 Kč/80 g

Prosciutto můžete podávat jen tak, nebo v kombinaci s dalšími lahůdkami Canva

Italské rolky

Chuťovka, která dobře vypadá, výborně chutná a na stole se samozřejmě dlouho nezdrží. Bude se hodit k vínu, přípitku i koktejlu, kterým pohostíte nejbližší. Potřebujete:

  • 20 plátků prosciutta
  • 20 plátků kvalitního sýra
  • 20 velkých oliv bez pecek
  • rajčata
  • 20 lístků šalvěje

Postup: Plátky prosciutta rozložte a pokládejte na ně sýr, kousek rajčete, olivu a lístek šalvěje. Zaviňte do balíčku. Jednotlivé kousky pak poklaďte na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a nechte pár minut opékat na 200 stupňů.

Na jednohubky či jenom tak

Chuťovky s mozzarellou

A když už jsme u té Itálie, nesmíme zapomenout ani na lahodnou mozzarellu. Co s ní? Připravte si:

  • bagetu
  • 1 mozzarellu
  • kvalitní olivový olej
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř
  • cherry rajčátka
  • hoblinky parmezánu

Postup: Bagetu nakrájejte na plátky. Do misky dejte na velmi drobné kousky nakrájenou mozzarelu, nasekanou bazalku, parmezánové hobliny a lžíci olivového oleje. Směs promíchejte a nanášejte na bagetky. V další misce smíchejte na malé kousky nakrájená rajčata, sůl a pepř s olivovým olejem. A nakonec finále: rajčatovou salsou ozdobte bagetky. Náš tip? Pokud chcete, můžete před přípravou plátky bagety mírně opéct.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz