Silvestrovské chuťovky téměř bez práce. Vyzkoušejte jemné tyčinky či kanapky

Obložený stůl na Silvestra může hýřit barvami a chutěmi. Jaké budou ty vaše? Canva

Zase řešíte to známé dilema, co dobrého připravíte k silvestrovským oslavám? Můžete vyzkoušet naše jednoduché recepty na nejen silvestrovské pohoštění. Drobné chuťovky, které budete mít hotové raz dva – a stejně rychle zmizí ze stolu!

Přečtěte si také

Adidas je po 30 letech poprvé ve ztrátě. Co jeho situaci zavinilo?
Adidas je po 30 letech poprvé ve ztrátě. Co jeho situaci zavinilo?

Sýrové kanapky s paprikou

Lahodné kanapky s čerstvým sýrem a paprikou? Hračka – budou skvěle vypadat, a ještě lépe chutnat! Nakupte pár rohlíků a hurá do příprav. Potřebujete:

  • rohlíky
  • vaničku tvarohu
  • Lučinu 
  • 2 lžíce tučné smetany
  • sůl a pepř
  • kopr
  • naložené kapie

Postup: Lučinu utřete s tvarohem a smetanou, ochuťte solí a pepřem a přidejte čerstvý kopr. Rohlíky nakrájejte na kolečka a ta rozpečte v troubě. Jednotlivé kanapky poté ozdobte pomazánkou a kouskem kapie, přidat můžete i oblíbenou bylinku. Která to bude?

Těsto, které se nikdy neztratí

Lahodné a nejjednodušší tyčinky

Rychlé zobání k televizi? Nejen tam. Na oslavy, večerní pohodu i pro návštěvu. Zkuste nejjednodušší recept na tyčinky. Proč jsou tak snadné? Stačí pořídit listové těsto a za malý moment máte hotovo. Připravte si:

  • listové těsto
  • plátky prosciutta
  • 2 žloutky
  • sůl a kmín

Postup: Listové těsto vyválejte nebo rozviňte a nakrájejte na proužky stejné velikosti. Na jednotlivé tyčinky položte plátek parmské šunky, potřete žloutkem, zasypejte solí a kmínem a zatočte do spirály. Pečte je v troubě na 170 stupňů dozlatova.

Tip: Milovníci šunky prosciutto mohou v těchto dnech zamířit do hypermarketu Albert, kde prosciutto crudo koupíte za 49,90 Kč/80 g, nebo do Globusu, kde najdete italské prosciutto za 59,90 Kč/80 g

Prosciutto můžete podávat jen tak, nebo v kombinaci s dalšími lahůdkami Canva

Italské rolky

Chuťovka, která dobře vypadá, výborně chutná a na stole se samozřejmě dlouho nezdrží. Bude se hodit k vínu, přípitku i koktejlu, kterým pohostíte nejbližší. Potřebujete:

  • 20 plátků prosciutta
  • 20 plátků kvalitního sýra
  • 20 velkých oliv bez pecek
  • rajčata
  • 20 lístků šalvěje

Postup: Plátky prosciutta rozložte a pokládejte na ně sýr, kousek rajčete, olivu a lístek šalvěje. Zaviňte do balíčku. Jednotlivé kousky pak poklaďte na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a nechte pár minut opékat na 200 stupňů.

Na jednohubky či jenom tak

Chuťovky s mozzarellou

A když už jsme u té Itálie, nesmíme zapomenout ani na lahodnou mozzarellu. Co s ní? Připravte si:

  • bagetu
  • 1 mozzarellu
  • kvalitní olivový olej
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř
  • cherry rajčátka
  • hoblinky parmezánu

Postup: Bagetu nakrájejte na plátky. Do misky dejte na velmi drobné kousky nakrájenou mozzarelu, nasekanou bazalku, parmezánové hobliny a lžíci olivového oleje. Směs promíchejte a nanášejte na bagetky. V další misce smíchejte na malé kousky nakrájená rajčata, sůl a pepř s olivovým olejem. A nakonec finále: rajčatovou salsou ozdobte bagetky. Náš tip? Pokud chcete, můžete před přípravou plátky bagety mírně opéct.