Restované krevety s rajčaty a olivami podle šéfkuchařů: Jednoduchý recept, který zvládne i laik

Tento videorecept je určen pro všechny, kteří milují středomořskou kuchyni a chtěli by si připravit jednoduchý, rychlý, a přitom chuťově vyladěný pokrm s krevetkami. Jelikož jsou předvařené krevety k dostání v našich obchodech celoročně, můžete si připomenout chuť léta, kdykoliv vás jen napadne. Doporučujeme podávat s opečenou bagetkou potřenou česnekem. Dobrou chuť!

Přečtěte si také

Češi si oblíbili nakupování na internetu zadarmo, ale většinou netuší, jak funguje odložená platba
Češi si oblíbili nakupování na internetu zadarmo, ale většinou netuší, jak funguje odložená platba

Recepty z krevet patří i v Česku mezi jedny z nejvyhledávanějších. Spousta z nich je však pro úplné začátečníky příliš složitá na přípravu.

Proto jsme pro vás natočili videorecept na restované krevety s rajčaty a černými olivami, které si může připravit úplně každý. Vyzkoušejte je i vy – a uvidíte, že to s námi zvládnete, a užijete si jejich báječnou chuť!

Budete potřebovat:

Jaké všechny ingredience budete na tuto dobrotu potřebovat? Kupi.cz

Postup

Pro ty, kterým se nechce číst, ale raději se dívají, jsme natočili jednoduchý videorecept s postupem přípravy.

  1. Olivový olej nalejte do rozpálené pánve (ideálně použijte pánev wok), přidejte 4 stroužky nasekaného česneku a krátce orestujte. 
  2. Zalijte 100 ml bílého vína (doporučujeme suché, bílé) a nechejte ho zredukovat, tedy odpařit.
  3. Přidejte 4 na kostičky nakrájená rajčata, lžíci chilli papriček a 500 g předvařených loupaných krevet. Klidně můžete nechat jejich ocásky, které při konzumaci poslouží jako držátko. 
  4. Vše dochuťte solí a pepřem, a případně (podle chuti) i vaším oblíbeným kořením – doporučujeme bylinkovou provensálskou směs nebo koření na mořské ryby či grilovanou zeleninu.
  5. Nechte vše 1 minuty dusit na pánvi a mezitím si připravte pánev druhou – rozpalte ji a nalijte do ní olivový olej.
  6. Jakmile se olej rozpálí, přidejte do něj na kostičky nakrájenou cuketu, kterou zasypte napůl překrájenými olivami bez pecek. Promíchejte a nechte zhruba 5 minut orestovat. 
  7. Teď už nezbývá než do směsi z rajčat a krevetek přimíchat i restovanou cuketu s olivami a pořádně promíchat, aby se chutě zeleniny, svařeného vína a krevet spojily
  8. Nakonec přidejte hrst petržele. A kdo má rád kyselou chuť, může i pokapat pár kapkami limetky
  9. Podávejte s opečenou bagetkou, kterou potřete česnekem. Zapíjet doporučujeme bílým vínem, které jsme použili do receptu. 
Voilà! Váš výsledný recept bude jistě nejen nádherně vypadat, ale i výborně chutnat Kupi.cz
Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!