Restované krevety s rajčaty a olivami podle šéfkuchařů: Jednoduchý recept, který zvládne i laik

Tento videorecept je určen pro všechny, kteří milují středomořskou kuchyni a chtěli by si připravit jednoduchý, rychlý, a přitom chuťově vyladěný pokrm s krevetkami. Jelikož jsou předvařené krevety k dostání v našich obchodech celoročně, můžete si připomenout chuť léta, kdykoliv vás jen napadne. Doporučujeme podávat s opečenou bagetkou potřenou česnekem. Dobrou chuť!

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Konfitovaný česnek: Krásně se roztírá a jeho chuť na křupavém pečivu vás dostane

Recepty z krevet patří i v Česku mezi jedny z nejvyhledávanějších. Spousta z nich je však pro úplné začátečníky příliš složitá na přípravu.

Proto jsme pro vás natočili videorecept na restované krevety s rajčaty a černými olivami, které si může připravit úplně každý. Vyzkoušejte je i vy – a uvidíte, že to s námi zvládnete, a užijete si jejich báječnou chuť!

Budete potřebovat:

Jaké všechny ingredience budete na tuto dobrotu potřebovat? Kupi.cz

Postup

Pro ty, kterým se nechce číst, ale raději se dívají, jsme natočili jednoduchý videorecept s postupem přípravy.

  1. Olivový olej nalejte do rozpálené pánve (ideálně použijte pánev wok), přidejte 4 stroužky nasekaného česneku a krátce orestujte.
  2. Zalijte 100 ml bílého vína (doporučujeme suché, bílé) a nechejte ho zredukovat, tedy odpařit.
  3. Přidejte 4 na kostičky nakrájená rajčata, lžíci chilli papriček a 500 g předvařených loupaných krevet. Klidně můžete nechat jejich ocásky, které při konzumaci poslouží jako držátko.
  4. Vše dochuťte solí a pepřem, a případně (podle chuti) i vaším oblíbeným kořením – doporučujeme bylinkovou provensálskou směs nebo koření na mořské ryby či grilovanou zeleninu.
  5. Nechte vše 1 minuty dusit na pánvi a mezitím si připravte pánev druhou – rozpalte ji a nalijte do ní olivový olej.
  6. Jakmile se olej rozpálí, přidejte do něj na kostičky nakrájenou cuketu, kterou zasypte napůl překrájenými olivami bez pecek. Promíchejte a nechte zhruba 5 minut orestovat.
  7. Teď už nezbývá než do směsi z rajčat a krevetek přimíchat i restovanou cuketu s olivami a pořádně promíchat, aby se chutě zeleniny, svařeného vína a krevet spojily.
  8. Nakonec přidejte hrst petržele. A kdo má rád kyselou chuť, může i pokapat pár kapkami limetky.
  9. Podávejte s opečenou bagetkou, kterou potřete česnekem. Zapíjet doporučujeme bílým vínem, které jsme použili do receptu.
Voilà! Váš výsledný recept bude jistě nejen nádherně vypadat, ale i výborně chutnat Kupi.cz