1/0
Další zajímavá verze oblíbených bramborových placek. V této variantě se používají čerstvě uvařené brambory, přidává se máslo pro vláčnost a poté se těsto krájí na kolečka. Výsledkem jsou lahodné placky, které chutnají skvěle teplé i studené. Můžete je podávat nasladko s povidly nebo naslano se smaženou cibulkou, trhaným uzeným masem či smaženou slaninou. Skvělé jsou i samotné.
Uvařte moučné brambory ve slupce doměkka. Poté je slijte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, nebo použijte pákové mačkadlo. Nechte je lehce zchladnout.
Do rozmačkaných brambor zapracujte změklé máslo, přidejte mouku a vejce. Zamíchejte, dokud nezískáte pružné těsto.
Těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát asi 1 cm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm a smažte na pánvi na tuku.
Pískorky podávejte s hustou zakysanou smetanou nebo s povidly smíchanými s rumem.
Líbil se vám recept Pískorky - máslové bramborové placky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.