1/0
Hledáte dokonalý podzimní recept, který zahřeje tělo i duši? Vyzkoušejte naše krémové dýňové rizoto s ricottou! Toto jídlo v sobě spojuje sladkou chuť dýně Hokkaidó s jemnou krémovostí ricotty a pikantním nádechem koření. Je to ideální volba pro chladné večery, kdy toužíte po něčem sytém a zároveň lahodném.
V hrnci si rozehřejeme dvě lžíce oleje a přidáme očištěnou neloupanou dýni nakrájenou na kostky.
Do hrnce přihodíme i nasekanou cibuli a opékáme na mírném plamenu asi dvě minuty.
Do hrnce přilijeme vodu a vaříme 10–12 minut.
Směs necháme vychladnout asi 5 minut a rozmixujeme na hladké pyré.
Ve větší pánvi si rozehřejeme olivový olej a přisypeme najemno nakrájenou cibuli. Opékáme asi 1 minutu.
Do pánve přidáme rýži, zamícháme a opékáme asi 2 minuty do zesklovatění rýže.
Potom přidáme dýňové pyré, kurkumu, mleté chilli, špetku soli a oregáno. Zvýšíme plamen a opékáme asi 2 minuty.
Po uvedené době si připravíme 100 ml vývaru a nalijeme jej do pánve. Za občasného míchání necháme vstřebat vývar do rýže.
Poté přidáme do pánve opět 100 ml vývaru a čekáme než se vstřebá. Takto postupujeme i se zbývajícím vývarem, než se rýže uvaří (asi 30–35 minut). Rýži při tom stále mícháme, aby se zespodu nepřipálila.
Nakonec do uvařené rýže vmícháme zatepla ricottu.
Líbil se vám recept Dýňové rizoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.