Mangové chutney

Časová náročnost: 2 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Mangové chutney ve skleněné misce Ilustrační foto: MaraZe / Shutterstock.com

Mangové chutney můžete podávat třeba i místo hořčice nebo kečupu do salátů a dalších jídel. Skvěle dochutí pečené i dušené maso a rozhodně jej vyzkoušejte i ke grilovaným steakům.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Zahřejte na střední teplotě 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a ½ lžičky červených chilli vloček v hrnci, poté přidejte 1 středně nakrájenou cibuli a vařte, dokud nebude průsvitná a měkká.
  • 2
    Přidejte 100 g nakrájeného čerstvého zázvoru a 1 nasekaný stroužek česneku a vařte, dokud nebude voňavý, 30 sekund až minutu.
  • 3
    Přidejte 2 kg nahrubo nasekaného manga (oloupaného a vypeckovaného), 120 g zlatých rozinek, 360 g cukru, 180 ml bílého octa, 1 lžičku garam masala, špetku hořčičných semínek a 1 lžičku soli.
  • 4
    Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily, a přiveďte k varu.
  • 5
    Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu a nechte vařit až hodinu, dokud chutney nebude připomínat hustý sirup.
  • 6
    Vložte do čisté skleněné nádoby a před zakrytím a uložením do lednice nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.

Líbil se vám recept Mangové chutney? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.