Vývar z bažanta

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 36 Kč
Redakce Kupi.cz
28. února 2023
Vývar z bažanta s masem a nudlemi, servírovaný v bílém talíři. Lamart.cz

Vývar z bažanta s masem a nudlemi vás příjemně zahřeje i zasytí. Příprava je lehce náročnější, výsledek však bude rozhodně stát za to. Tato polévka skvěle doplní sváteční oběd a potěší i nejnáročnější gurmány.

Recept vývar z bažanta vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 36 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozsekejte na čtyři kusy, osolte, opepřete a opečte zprudka v troubě na 220 °C cca 20 minut.

  • 2

    V hrnci orestujte na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a na polovinu překrojenou, omytou cibuli i se slupkou. Zalijte vodou a přiveďte k varu.

  • 3

    Do vroucího vývaru vložte opečeného bažanta, koření a osolte. Vývar stáhněte na minimum, aby jenom lehce probublával, a vařte, dokud není maso z bažanta měkké. Jestliže se nám během vaření tvoří na povrchu pěna, opatrně ji seberte naběračkou a vylijte.

  • 4

    Když je maso uvařené, vše přeceďte přes jemný cedník. Maso oberte od kosti a nakrájejte na kostky. Mrkev a celer nakrájejte na kostičky a vložte společně s masem zpět do vývaru. Žampiony omyjte, nakrájejte na plátky a orestujte na oleji.

  • 5

    Nudle uvařte v osolené vodě doměkka, vyceďte, propláchněte vlažnou vodou a nechte okapat.

  • 6

    Při servírování polévky vložte nudle společně s žampiony do talíře a zalijte horkým vývarem s masem a zeleninou. Nakonec polévku ozdobte nasekanou petrželkou.

Zajímavé tipy

Připravte si do vývaru domácí nudle a mějte je v kuchyni vždy po ruce.

Líbil se vám recept Vývar z bažanta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat