Karlovarský knedlík

Časová náročnost: 45 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Karlovarský knedlík nakrájený na černém talíři Ilustrační foto: PosiNote / Shutterstock.com

Karlovarský knedlík je výbornou českou přílohou k mnoha omáčkám nebo k pečenému masu. Pojďte si ho s námi připravit, recept je jednoduchý, zvládne jej tedy opravdu každý.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Pečivo dáme na plech na pár hodin oschnout.

  • 2

    Pak ho v míse pokropíme pár lžícemi mléka a pěkně promneme, aby se mléko do pečiva pěkně vsáklo.

  • 3

    Přidáme petrželku a promícháme.

  • 4

    Na plotnu dáme vařit vodu na knedlíky.

  • 5

    Zbylé mléko a žloutky prošleháme a nalijeme do mísy k rohlíkům, přisypeme mouku, muškátový květ, osolíme a promícháme.

  • 6

    Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 7

    Na pracovní ploše rozprostřeme navlhčené plátno a položíme na něj polovinu těsta.

  • 8

    Zabalíme do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svážeme provázkem a totéž uděláme s druhou polovinou těsta.

  • 9

    Knedlíky ponoříme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je obrátíme a vaříme dalších 10 minut.

  • 10

    Knedlíky vyndáme z vody, vybalíme a hned nakrájíme nití na plátky.

Líbil se vám recept Karlovarský knedlík? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.