Jahodové tiramisu

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Kousek jahodového tiramisu na bílém kulatém talíři, ozdobeném čerstvou mátou. V pozadí za talířem jsou dvě jahody. Lamart.cz

Jahodové tiramisu je dezert, který vás v parném létě osvěží a dokonale si na něm pochutnáte. Tuto jednoduchou variaci na tradiční italské tiramisu plnou čerstvých jahod budete mít připravenou během chvilky a zaručeně si ji oblíbíte.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Čerstvé jahody nakrájíme na plátky, přidáme cukr a vanilkový cukr a lehce promícháme.

  • 2

    Necháme 20 minut odležet a šťávu z jahod scedíme.

  • 3

    Jahodovou šťávu promícháme se šťávou z jednoho pomeranče a s likérem.

  • 4

    Žloutky a bílky oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  • 5

    Žloutky a cukr spolu utřeme, promícháme s mascarpone a přimícháme trochu nastrouhané pomerančové kůry.

  • 6

    Poté opatrně do směsi přimícháme sníh z bílků.

  • 7

    Cukrářské piškoty namáčíme v ochucené pomerančové šťávě a střídavě je skládáme na sebe do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone.

  • 8

    Poslední horní vrstvu poklademe čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami.

  • 9

    Na talíři můžeme nazdobit čerstvou mátou a moučkovým cukrem.

Tip
  • Tiramisu nechte cca 1 hodinu vychladit v ledničce.
  • Pomeranč před strouháním důkladně omyjte ve vodě kartáčkem, v ideálním případě použijte bio pomeranče.

Líbil se vám recept Jahodové tiramisu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat