Piškotová roláda

Časová náročnost: 45 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Piškotová roláda s jahodovou marmeládou, posypaná nadrobno nakrájenými oříšky, servírovaná na bílém obdelníkovém talířku, vedle rolády je lžička a uvařený šálek kávy Ilustrační foto: NatalyaBond / Shutterstock.com

Piškotová roláda je snadný, rychlý a nadýchaný moučník. Recept na těsto se skládá jen ze čtyř ingrediencí a výslednou roládu je pak dobré nechat uležet alespoň dvě hodiny v chladničce.

Postup přípravy

  • 1

    Žloutky ušlehejte v míse s cukrem do husté pěny.

  • 2

    V čisté míse ušlehejte z bílků tuhý sníh.

  • 3

    Sníh zlehka vmíchejte spolu s polohrubou moukou do žloutkové pěny.

  • 4

    Připravené těsto rozetřete na velký plech, který jste vyložili pečicím papírem.

  • 5

    Vložte do trouby vyhřáté na 200 až 220 °C a pečte dozlatova asi 8 minut.

  • 6

    Horký upečený piškotový plát překlopte na čistou, vlhkou utěrku.

  • 7

    Z těsta stáhněte opatrně pečicí papír a plát pomocí utěrky zarolujte a nechte vychladnout.

  • 8

    Vychladlý plát znovu rozbalte.

  • 9

    Potřete jej jakoukoliv marmeládou (nejlépe jahodovou nebo rybízovou) a opět stočte do rolády.

  • 10

    Nakonec roládu potřete rozpuštěným máslem a posypte nadrcenými oříšky.

Tip
  • Roládu můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít roztopenou čokoládou.
  • Pro lepší chuť můžete přidat k marmeládě i vrstvu šlehačky.

Líbil se vám recept Piškotová roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.