Okurková omáčka

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Okurková omáčka ve skleněném omáčníku na dřevěném prkénku Ilustrační foto: mama_mia / Shutterstock.com

Okurková omáčka vás jistě mile překvapí svou jemnou chutí, kterou si zaručeně oblíbíte. Pokud ji neznáte, určitě vyzkoušejte, patří k pokladům české kuchyně.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Na dvou lžících másla osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mouku a usmažte žlutou jíšku.
  • 2
    Zalijte ji vývarem a mlékem, rozšlehejte a za stálého míchání přiveďte k varu.
  • 3
    Přidejte několik kuliček nového koření a vařte asi 30 minut, občas můžete promíchat.
  • 4
    Na lžíci másla osmahněte na menší kousky nakrájené okurky, vložte je do vařící omáčky a chvíli společně povařte.
  • 5
    Omáčku ochuťte cukrem, solí, lákem z okurek, upravte hustotu a podávejte s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.

Líbil se vám recept Okurková omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.