Crash test k zamyšlení: Video, které ukazuje, co se stane s vaším psem při autonehodě

Co se stane s vašim psem, když budete mít v autě nehodu? Canva

Češi jsou národem pejskařů. Většina majitelů si své čtyřnohé mazlíčky bere s sebou i na cesty autem. A způsobů, jak přepravovat zvířata je hned několik. Ať už ale používáte úvazový postroj do auta nebo přepravní box, měli byste rozhodně vidět video crash testů, které americká společnost natočila jako varování pro všechny majitelé psů.

Přečtěte si také

Dotace na opravu rozbitých spotřebičů. Francie dává šanci na druhý život použitým věcem

Prevence před rozptýlením řidiče, ale také ochrana před nárazem

Na trhu existuje celá řada bezpečnostních pomůcek do aut pro chovatele psů. Při výběru volte pouze kvalitní postroje s nárazovou zkouškou, které ochrání vašeho mazlíčka a také vaši rodinu, pokud dojde k nehodě. Aktuální akční letáky s chovatelskými potřebami najdete na Kupi.cz. 

Vyvarujte se používání postrojů s dlouhým prodloužením a produktů ve stylu zipline. Nejen, že pejsek bude rozptylovat řidiče tím, že se může volně pohybovat po kabině vozidla, ale při nehodě může zranit sebe i další pasažéry v autě. 

Americká společnost zabývající se bezpečným cestováním zvířat Center for Pet Safety má na svých stránkách celou řadu videí s crash testy při cestování se psy, které stojí za to vidět. 

Podívejte se na sestřih těch nejzajímavějších crash testů

Přepravky pro psy do auta

I když je pro většinu lidí intuitivní „připoutat“ bezpečnostní přepravku svého mazlíčka, odborníci z Center for Pet Safety radí: nikdy to nedělejte – snad pouze tehdy, pokud vám výrobce poskytne video s crash testem.

Pokud totiž dojde k nehodě, použití bezpečnostního pásu k zajištění nosiče může ve skutečnosti box rozdrtit, jak ukazují i testy ve videu. Specialisté tedy radí položit raději malý nosič na podlahu vozidla za sedadlo spolujezdce nebo řidiče.

Pamlsky v akci se hodí vždy 🐶

Aktuální Pet center leták nabízí narozeninovou slevu 20 %, která je platná až do 30. 9. 2020. Nahlédněte do něj, a vyberte pro vašeho miláčka to nejvhodnější příslušenství.