Vyrobte pejskovi super domácí hračky, které si zamiluje

Obzvlášť malé štěně hračky potřebuje Mexitographer / Canva

Pokud máte doma pejska nebo dokonce malé štěně, pak určitě víte, že zabavit ho novou hračkou, když potřebujete chvíli klidu, je k nezaplacení. K nezaplacení? Hračky pro psy nemusíte jen kupovat – máme pro vás 3 tipy, jak si je vyrobit skoro zadarmo z věcí, které máte doma. Vy si užijete kreativní chvilku a pejsek bude mít novou zábavu. Tak jdeme tvořit.

Přečtěte si také

Donášková služba Foodora na Slovensku ze dne na den skončila. Hrozí to i u nás?

1. Kousací a tahací uzlík ze starých látek nebo lana

Zejména štěňata si moc ráda brousí první zoubky, které jim stejně jako malým dětem rostou a vypadávají. Vhodné jsou pro ně proto všelijaké měkké, kousací hračky.

Větší psi zase ocení takzvaná tahadla neboli dlouhé měkké uzlíky, které mohou kousat a přetahovat se o ně. Uzlíky nemusíte kupovat, jejich výroba je totiž super snadná. 

Uzlíky můžete udělat prakticky z čehokoliv markcarper / Canva

Co potřebujete na uzlík pro psa

  • nastříhané proužky látky (stará trička, ponožky, ručníky, fleecové deky) nebo staré lano

Jak uzlík vyrobit

  1. Připravte si dlouhé proužky látky – čím delší, tím větší prostor pro manipulaci s uzlíkem máte. 
  2. Pokud je látka dostatečně silná (např. z deky nebo ručníku), jednoduše spleťte 3 prameny do copu a na obou koncích udělejte uzel. 
  3. Pokud je látka tenká, spleťte si 3 copy každý po 3 pramenech a teprve z nich udělejte jeden velký cop, který na obou koncích svažte uzlíkem. 
Uzlíky i jiné kousky seženete i v obchodech

2. Míček ze starých ponožek

Míček ocení každý pejsek, který rád aportuje věci. A pokud ten váš aportér zrovna není, nevadí – může míček alespoň kousat. Je vyrobený z ponožek, a tudíž je měkký, a tedy vhodný i pro štěněčí zoubky.

Pejsek bude mít z míčku radost simbiothy / Canva

Co potřebujete na míček pro psa

  • staré ponožky (čím více, tím větší míček bude)

Jak míček vyrobit

  1. Do největší připravené ponožky začněte cpát ponožky menší a vytvořte kulatý tvar.
  2. Přebytečnou část ponožky odstřihněte a zašijte, nebo jen na jejím konci udělejte uzlík. A je hotovo.

Tip navíc

Pokud chcete mít tzv. házecí míček, začněte tím, že jako první do ponožky přes dírku prostrčíte kousek silného provázku a uvnitř ponožky na něm uděláte uzlík. Na druhém konci udělejte také uzlík, míček se bude líp držet. 

Obyčejný míček pro psy z obchodu

Kupte se slevou Míček.

Porovnat slevy

3. Vyřaďte pejskovi starého plyšáka

Třetí tip na hračku pro psa vám nedá žádnou práci. Pejskovi stačí věnovat jakéhokoliv starého plyšáka, kterého už vy nebo vaše děti nechcete. Malým štěňatům ale raději dejte hračku bez kovových či plastových částí (knoflíky, oči), mohla by je totiž spolknout. 

Kupované vs. vyrobené hračky a jejich cena

Mezi nejlevnější kupované hračky patří právě uzlíky (1 ks kolem 50 Kč), malé míčky (1 ks kolem 60 Kč) nebo malé pískací hračky (1 ks kolem 40 Kč). Čím větší a složitější hračka je, tím vyšší je i cena. Pejsek ale samozřejmě nepozná a je mu jedno, zda je hračka z obchodu, nebo je vlastnoručně vyrobená. Proto pokud chcete ušetřit, určitě si zkuste nějaké hračky doma sami vyrobit.