Ceny rostou: Plzeňský Prazdroj plánuje zdražení, připlatíme si i za potraviny a nájemné

Plzeňský Prazdroj i nadále podporuje pohostinství zasažené pandemií. Čepovaná piva tedy zdražení nečeká Canva

Plzeňský Prazdroj upravuje ceny. Zdražení piva čeká na jeho milovníky už od 1. října. Úpravy se týkají především piva baleného, prémiového a ležáků. Kromě piva se však zdražování dotkne také potravin a některých služeb.

Přečtěte si také

Češi si zvolili nejoblíbenější e-shop roku. Zabodovala Alza, Knihobot i výrobci montessori hraček

Prazdroj investuje ve velkém

Plánované zdražení jistě milovníky zlatavého moku od nákupu neodradí. Ceny narostou u balených piv, ležáků a prémiových piv Plzeňského Prazdroje. Dobrá zpráva je, že se změna cen netýká čepovaných piv v sudech a tancích. Tímto gestem chce Plzeňský Prazdroj i nadále podpořit pohostinství, které utrpělo nemalé ztráty z důvody pandemie koronaviru.

Společnost prostřednictvím mluvčího Zdeňka Kováře uvedla, že do znovunastartování celé ekonomiky investovala přes 300 milionů korun – podpora šla nejen do zmíněné oblasti gastronomie, ale i do odvětví obchodu, spotřebitelů a zaměstnanců Plzeňského Prazdroje.

Prazdroj v posledních měsících do své výroby investoval, a to především u balených piv. Příkladem je letos dokončená stavba nové linky na stáčení piva do plechovek v pivovaru Radegast v Nošovicích za téměř 600 milionů korun. Investice pivovaru ale také dlouhodobě míří do regálového vystavení jeho produktů či do navigace zákazníků v obchodech.

Nárůst cen se dotkne i masa Canva

Ceny rostou u více produktů

Zvyšování cen se bohužel netýká pouze vybraného piva. Mezi další produkty, které zdražování zasáhne, patří například maso, ovoce, nebo i některé základní potraviny, typicky například mouka či cukr.

Kromě potravin se ale nadále zvyšují také ceny nájemného nebo některých služeb. A podle ekonoma Štěpána Křečka zatím nevypadá ekonomická situace, která nás na podzim čeká, příznivě. 

Tip: I přes obecné zdražování můžete ušetřit. Nezapomeňte sledovat zboží v akci v letácích na Kupi.cz, abyste si zbytečně nepřipláceli. Nakupovat můžete i výhodně, využívejte akční nabídky.