Španělsko – ještě donedávna jedna z nejnavštěvovanějších zemí světa, kam jsme se rádi na dovolenou vraceli i my, Češi. Letos to však s cestováním není tak snadné. Španělské sluníčko možná vyměníte letos za moravské, moře vám snad vynahradí to v Chorvatsku... a jídlo? To si můžete zkusit připravit doma a zavzpomínat u něj na své předešlé dovolené.
Vzpomeňte si na španělskou vlajku. Možná si ji nevybavíte do všech detailů, ale pravděpodobně vám na mysl vyskočí červená a žlutá barva. Horizontální pruhy zdobí erb, v jehož barvách rozeznáte také bílou a černou barvu. A teď se podívejte na náš salát – vidíte to také? Svěží letní salát nejenže barevností opisuje vlajku oblíbené destinace, svou chutí vás tam možná i zavede.
Zkuste si připravit jednoduchou kombinaci plnou barev a dostaňte z hlavy omyl, že nejlepší bramborový salát máme tady v Česku. Jeho variantu inspirovanou Španělskem možná rádi zařadíte do svého jídelníčku mnohem častěji než recept na hutný bramborový salát po své babičce. Jednak je tento pokrm opravdová chuťová nálož, a navíc je výživově mnohem zajímavější než naše česká klasika, která obsahuje především hodně sacharidů a tuků. Ve španělské verzi najdete především vysoký obsah bílkovin a díky enzymům obsaženým v zelenině se pro vás stane daleko lépe stravitelnější.
Nebojte se salátu připravit o něco víc, než sníte k večeři, protože druhý den se vám bude skvěle hodit do práce jako lehký, ale výživný oběd.
Ingredience na 2 porce:
Kupte se slevou Tuňák steak v oleji Exclusive Franz Josef Kaiser.
Postup: