V Česku se otevře nová konkurence Pepca a Kiku: Diskontní řetězce TEDi a Action

Do Čech letos míří TEDi TEDi

V červenci vstoupí na český trh nový diskontní řetězec s nepotravinovým zbožím. První dva obchody otevře německý TEDi v Prostějově a Opavě. Ve třetím čtvrtletí letošního roku plánuje expanzi do Česka i další řetězec, tentokrát jde o Action z Nizozemska. Kdy a kde budou jeho první pobočky, zatím není jisté.

Přečtěte si také

Sedmikrásky právě kvetou: Využijte jejich antibakteriální vlastnosti a uvařte si doma sedmikráskový „med“

V obou případech došlo ke zpoždění kvůli koronaviru, Action měl být na českém trhu už od dubna a otevření prvních asi 6 filiálek řetězce TEDi bylo plánované na květen a červen, nakonec se jich dočkáme v polovině července.

TEDi nabízí potřeby pro domácnost a volný čas, na textil se nesoustředí

„První dvě pobočky otevřeme ve čtvrtek 16. července. Nacházet se budou v Prostějově a Opavě,“ upřesnila tisková mluvčí společnosti TEDi Aline Grund.

Firma pochází z Dortmundu a ve svém sortimentu má hlavně domácí potřeby, elektroniku, hračky nebo drogerii. Prodává ale i nejrůznější věci na DIY a papírenské zboží. Svým zaměřením tedy bude konkurovat hlavně řetězcům jako jsou Tiger, Kik nebo Pepco. Prodejny budou mít i podobnou velikost a najdete je hlavně v obchodních domech a retail parcích.

Action přijde do České republiky ve třetím čtvrtletí tohoto roku Action

„Mohu potvrdit, že Action přijde do České republiky ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Kdy a kde se tak přesně stane, budeme komunikovat později,“ potvrdila Inge van Baarsenová z tiskového oddělení řetězce.

Řetězce, které už jsou v Česku delší dobu, zase otevírají stále nové pobočky a modernizují ty starší. Například Kik měl na začátku letošního roku 220 prodejen a chce zhruba deset přidat. Pepco u nás provozuje asi 200 prodejen, časem se ale chce přiblížit ke 300.

Primark už nabírá zaměstnance

Kvůli koronaviru se odložilo i otevření Primarku v Praze. Na oficiálních stránkách společnost informuje, že první prodejna bude otevřena v druhé polovině roku 2020. Prozatím přesné datum nebylo oznámeno. Primark v Praze bude sídlit ve zbrusu nové multifunkční budově The Flow Building, kde zabere celá 3 podlaží. Velikostí se tedy vyrovná oblíbeným prodejnám v Drážďanech nebo Vídni. V květnu 2020 se začaly objevovat první inzeráty, v nichž Primark shání zaměstnance do nové prodejny, dá se tedy předpokládat, že otevření bude po prázdninách.