4 rychlé nepečené moučníky, které stojí za vyzkoušení

I bez trouby připravíte řadu skvělých dezertů Canva

Máte chuť na nějakou sladkou dobrotu, ale nechce se vám pouštět do pečení v troubě? Naštěstí existuje řada výtečných moučníků, které lze připravit i bez ní. Dáme vám tip na pár originálních receptů, které vás zachrání i v případě časového presu.

Přečtěte si také

Tajné triky cukrářek, které zajistí, že vaše linecké cukroví nebude mít konkurenci

Kokosový nepečený dort s jahodami

Milujete dezerty, ale chcete si udržet figuru? Máme pro vás skvělý recept na lehký dort, se kterým uspokojíte své chutě na sladké a zároveň se nemusíte bát žádného přibírání.

Na korpus budete potřebovat:

  • 2 hrnky ovesných vloček (pomletých najemno)
  • 1 hrnek vypeckovaných datlí
  • 1 lžíci kakaa

Na krém potřebujete:

  • 300 ml mléka
  • 2 pudinky v prášku (ideálně kokosový či vanilkový)
  • 2 vaničky polotučného tvarohu
  • strouhaný kokos
  • 10 g želatiny
  • jahody
  • banán (nemusí být)
  • kokosové plátky na ozdobení

Postup:

Nejprve zalijte datle horkou vodou a nechte je odpočinout a nasát vodu. Poté je vložte do mixéru s trochou vody, ve které se namáčely, přisypte pomleté vločky, kakao a vše dobře rozmixujte. Vzniknout by mělo husté těsto (pokud se těsto příliš drolí, přilijte ještě trochu vody). Nakonec jej natlačte na dno dortové formy a dejte do lednice vychladnout.

Následně si připravte hustší pudink a nechte jej vychladnout. Poté si dle návodu připravte želatinu a spolu s tvarohem ji přimíchejte k pudinku. Krém rozdělte na polovinu, do jedné části přimíchejte dle chuti strouhaný kokos a do druhé nakrájené jahody (mohou být i rozmixované na pyré).

Kokosovou část krému vlijte na korpus, uhlaďte a vyskládejte kolečka banánu. Poté přidejte vrstvu jahodového krému a opět uhlaďte.

Dort nechte ztuhnout alespoň přes noc v lednici. Ozdobte ho kokosovými plátky a kousky jahod.

Čokobanánový mug cake

Je libo rychlá snídaně z mikrovlnné trouby? Tenhle nadýchaný hrneček z mikrovlnky alias „mug cake“ potěší i ty nejvíce zaneprázdněné lidi. Během dvou minut máte hotovo a než se v mikrovlnce dobrota „upeče“, stihnete si udělat i ranní kávu.

Na jednu porci budete potřebovat:

  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 30 g hladké mouky nebo čokoládového proteinového prášku
  • 1/2 lžíce kakaa
  • 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
  • špetku soli
  • 1/4 hrnku kokosového mléka
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • ovoce na ozdobení (maliny, jahody, borůvky aj.)

Postup:

Všechny sypké ingredience dobře promíchejte v misce. Banán rozmačkejte a smíchejte s mlékem, vejcem a přilijte ke zbytku směsi.

Směsí naplňte hrnek vhodný do mikrovlnné trouby a dejte jej do mikrovlnky zhruba na 3 minuty (výkon kolem 700 W). Nakonec vrch ozdobte ovocem a můžete si vychutnat tuto výtečnou rychlovku.

Super rychlá snídaně z mikrovlnky se u vás doma stane favoritem Geshas / Canva

Malinový cheesecake

S tímto dortem rozhodně zabodujete. Jelikož se nemusí péct, jeho příprava zabere jen chvilku. A navíc chutná opravdu výtečně.

Na korpus budete potřebovat:

  • 1 balení máslových sušenek (například BeBe)
  • 2–3 polévkové lžíce kokosového oleje

Na krém:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g krémového sýra (např. Lučina)
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček želatiny
  • vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt

Na malinovou polevu:

  • 250 g mražených nebo čerstvých malin
  • 1 balíček želatiny
  • cukr podle chuti

Postup:

Sušenky dejte do pytlíku a rozdrťte, případně rozmixujte v mixéru. Poté je v misce řádně smíchejte s rozehřátým kokosovým olejem. Vzniklé těsto natlačte na dno dortové formy (je důležité, aby bylo opravdu dobře umačkané a nesypalo se), dejte do lednice a připravte si krém.

V misce smíchejte tvaroh, mascarpone a krémový sýr. Připravte želatinu dle návodu a potom ji přimíchejte do krému. Hotový krém vylijte na sušenkový korpus, uhlaďte a opět vložte do ledničky.

Maliny vložte do hrnce, případně oslaďte, trochu podlijte vodou a přiveďte k varu. Za občasného promíchání budete mít po pár minutách malinovou omáčku, ke které přisypte balíček želatiny, dobře promíchejte, chvíli povařte, poté odstavte z plotny a nechte vychladnout.

Nakonec malinovou směs vylijte na cheesecake a dejte na několik hodin do ledničky, ideálně přes noc. Ráno budete mít skvělou snídani.

Tip: Pokud máte na cheesecake chuť, ale do jeho přípravy se vám nechce, vyzkoušejte jeho mraženou variantu z obchodu. 

Tento nepečený cheesecake s malinovou polevou zkrátka musíte vyzkoušet Canva

Piškotový moučník s ovocem

Vyzkoušejte výborný lehký nepečený moučník, jehož přípravu klidně můžete přenechat dětem, protože je opravdu snadný. Ideální volba, pokud chcete připravit něco sladkého a zároveň strávit v kuchyni co nejméně času.

Budete potřebovat:

  • 1 balení piškotů
  • 1 vaničku polotučného tvarohu
  • vanilkový cukr či med na doslazení krému (nemusí být)
  • 2–3 kelímky zakysané smetany (záleží na tom, jak velké množství krému chcete)
  • kompotované ovoce (ideálně mandarinky či broskve) nebo čerstvé (jahody, banány, borůvky aj.) – můžete libovolně kombinovat

Postup:

V míse smíchejte zakysanou smetanu s tvarohem a případně doslaďte vanilkovým cukrem nebo medem.

Do dno dortové formy (použít můžete i větší plastovou dózu) vyskládejte vedle sebe piškoty, pokryjte je vrstvou krému a stěrkou uhlaďte. Na krém položte ovoce (v případě větších kusů, jako jsou jahody, banán či broskve, pokrájejte ovoce na plátky) a na něj opět vrstvu piškotu a krému. Máte-li vyšší formu, můžete suroviny dále vrstvit. Dort končí vrstvou krému, kterou můžete buďto posypat kakaem nebo na ni vyskládat zbytek ovoce.

Hotový dort nechce pár hodin odpočinout v ledničce, aby piškoty krásně změkly.