Fit dezert a hit Instagramu zároveň: Banánová zmrzlina jménem Nice Cream

Banánová zmrzlina v miskách Anna Kolásková

Nice Cream. Hit Instagramu i fitness světa zároveň. Někdy se jí přezdívá také Nana Cream a nejedná se o nic jednoduššího než o obyčejnou banánovou zmrzlinu. Obyčejnou, ale přesto lahodnou. Díky krémové konzistenci se rozplývá na jazyku, neobsahuje žádné přidané cukry a bez obav ji můžete dát dětem. A pokud si předem namrazíte banány, budete ji mít hotovou do 5 minut včetně umytí mixéru.

Přečtěte si také

Zásnubní prsten: Cena se má rovnat trojnásobku platu? Japonská tradice vzbuzuje debaty

Jak si doma vyrobit Nice Cream?

Hlavní výhoda této zmrzliny spočívá v její jednoduchosti. Potřebujete na ni jen zralé banány. Vše ostatní je navíc. Banány musí být předem zmrazené, poté se jen dají do mixéru, rozmixují a je hotovo. Díky přirozeně krémové konzistenci banánů a krystalků ledu v nich mixováním vznikne lahodná zmrzlina.

Recept na banánovou zmrzlinu Nice Cream

Na 4 kopečky zmrzliny potřebujete 2,5 až 3 velké banány. Čím zralejší budou, tím sladší bude mít zmrzlina chuť. Na výrobu se nehodí zelené nezralé banány, naopak ty přezrálé s černými flíčky a lehce moučnatým středem jsou ideální. Proto přezrálé banány doma nikdy nevyhazujte, ale včas je zamrazte.

Zamražené banány v misce Anna Kolásková

Postup:

  1. Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  2. Vložte do uzavíratelného sáčku, ideální jsou ty do mrazáku, a banány od sebe oddělte. Pokud by se slepily, byla by z nich po zmrazení jedna velká koule a váš mixér by s tím mohl mít problém.
  3. Banány nechte zmrazit. Poté vložte do mixéru, zapněte ho naplno a rozmixujte.
  4. Ihned podávejte a pro doslazení a ozdobu použijte datlový sirup.

2 tipy navíc:

  • Pro ozvláštnění zmrzliny k banánům přidejte nasekané vlašské ořechy nebo lžíci arašídového másla. Banány a ořechy spolu chutnají skvěle.
  • Pokud chcete zmrzlinu zjemnit, přidejte k ní při mixování pár lžic smetany. Zmrzlina bude jemnější, a ještě víc krémová. Ale nepřežeňte to, ať zmrzlina neplave.
Zmrzlinové sendviče
Čas přípravy: 1 hod 15 min Obtížnost: Snadný

Zmrzlinové sendviče

Co může být lepší než zmrzlina mezi dvěma sušenkami? Sladké mražené sendviče jsou populární letní lahůdkou. Jejich výroba zabere klidně i jen pár minut, ještě rychleji ale zmizí do úst blaženě se usmívajících strávníků. Výhodou zmrzlinových sendvičů je jejich snadná příprava, kterou zvládnete i s dětmi, nekonečné možnosti chutí a variací a také praktický způsob servírování a konzumace.

Zmrzlinové sendviče

S čím pojídat banánovou zmrzlinu:

Jak už jsme nastínili v úvodu, tento recept na banánovou zmrzlinu je fitness. Obsahuje totiž jen tolik kalorií, kolik najdete v jednom banánu, tedy zhruba 88 kcal, pokud by takový banán vážil 100 gramů.

  • Proto si banánovou zmrzlinu můžete dát jako svačinku před tréninkem.
  • Vyzkoušejte si ji přidat do palačinek nebo teplých vaflí.
  • A do třetice vyzkoušejte banánovou zmrzlinu s domácí granolou a dalším nakrájeným ovocem.

Tip: Koupené vafle stačí doma ohřát v mikrovlnce nebo na pánvi a dát na talíř. Navrch pak přijde kopeček banánové zmrzliny, pro ozvláštnění mleté vlašské ořechy a datlový sirup nebo med navrch na doslazení. A skvělá snídaně nebo svačina je na světě!

Zdroj: healthline.com, autorský text a foto Anna Kolásková