Francouzský toast s ovocem: Sladká a neodolatelná snídaně pro celou rodinu

Francouzské toasty s ovocem, naskládané na sobě, ozdobené borůvkami a broskvemi Kupi.cz

Téhle sladké snídani neodoláte! Už jste někdy ochutnali francouzský toast? Nadýchanou snídaňovou rychlovku připravíte za 15 minut a pochutnají si na ní i děti. Francouzské toasty nejlíp chutnají s čerstvým ovocem, jaké si vyberete, to necháme jen na vás! Tak pojďme snídat!

Přečtěte si také

Vánoční otevírací doba v obchodech: Řetězce zveřejnily, jak budou mít otevřeno na Štědrý den a mezi svátky

Sladká snídaně pro každého

Francouzské toasty jsou dalším skvělým tipem na sladkou víkendovou snídani. Nemusíte stále dokola dělat jen palačinky nebo lívance. Francouzské toasty připravíte za 15 minut a pochutná si na nich celá rodina.

Základem francouzského toastu je obalení toastového chleba v rozšlehaném vajíčku, ke kterému přidáte trochu mléka, případně smetany, a tuto směs ochutíte medem, skořicí a klidně i vanilkou. Voňavý základ na vaši snídani máte během chvilky hotový. Můžete použít také celozrnný toastový chleba nebo sladké pečivo, například vánočku. 

Toasty obalené v ochucené vaječné směsi pak stačí jen dozlatova opéct na nepřilnavé pánvi. A snídaně je hotová. Toasty ozdobte podle své fantazie. Nám nejvíc chutnají s čerstvým ovocem. Můžete je ale třeba jen zakápnout javorovým sirupem nebo si na ně dát šlehačku, případně zakysanou smetanu. Ať vám chutnají!

Palačinkové špízy
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Palačinkové špízy

Palačinkové špízy s ovocem budou chtít vaše děti jíst pořád dokola. Díky použité celozrnné mouce palačinky navíc spolehlivě zasytí i ta nejhladovější bříška.

Palačinkové špízy
Banánové lívanečky bez mouky
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Banánové lívanečky bez mouky

Připravte si banánové lívanečky bez mouky, které jsou díky použitým ingrediencím vhodné jak pro celiaky, tak i pro lidi s laktózovou intolerancí. Hotové budou do pár minut a zajisté si na nich výtečně pochutnáte.

Banánové lívanečky bez mouky

Recept na francouzský toast s ovocem

Ingredience na 2 porce:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 hrst borůvek
  • 2 broskve

Postup:

  1. V misce rozšleháme vajíčko společně s mlékem, medem a skořicí. Toastový chléb namočíme z obou stran ve vzniklé směsi.
  2. Rozpálíme si pánev a toastový chléb na ní opečeme z obou stran dozlatova.
  3. Toasty ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.

Zdroj: Kupi