Ten rozdíl poznáte: Křupavé cuketové bramboráky jsou lepší než klasické

Cuketové bramboráky, naskládané na sobě, servírované na talíři s miskou s dipem Kupi.cz

Máme pro vás další recept, jak se vypořádat s úrodou cuket. Zkuste oblíbené cuketové bramboráky. Příprava je stejná jako u těch klasických, jen místo brambor do nich dáte cuketu. Můžete si vyhrát také s dochucením a vyzkoušet různé chuťové kombinace. Tak pojďme na ně, je to rychlovka!

Přečtěte si také

Hladké a čisté zuby jako po dentální hygieně? Vsaďte na sonický kartáček Philips Sonicare

Jak na křupavé cuketové bramboráky?

Cuketové placičky, neboli bramboráky, jsou oblíbeným způsobem, jak zpracovat cuketu. Někteří do nich přidávají i brambory, ale není to vůbec potřeba. Doporučujeme je dělat z mladých, menších cuket. Ty přerostlé si nechte třeba na cuketový perník.

Cuketu na bramboráky můžete nastrouhat nahrubo i najemno. Nastrouhanou cuketu nechte nejdřív ze všeho pustit vodu. Dejte ji do sítka a nechte ji v něm minimálně 15 minut okapat a potom ji ještě raději vymačkejte. Přebytečná voda z cukety by v těstě udělala neplechu.

Další postup při přípravě těsta je stejný jako u bramboráků. Stačí k cuketě přidat mouku a vejce. Pokud vajíčka nemůžete, nahraďte je nastrouhanými brambory. Aby cuketové bramboráčky byly hezky křupavé, přidejte do těsta kukuřičnou strouhanku. A teď už zbývá placky jen dochutit. Klidně vsaďte na osvědčenou kombinaci jako na klasické bramboráky – česnek a majoránku. Přidat ale můžete i kmín, oregano, tymián, sladkou papriku, nasekanou cibulku a klidně i nastrouhaný sýr. 

Cuketové hranolky
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Cuketové hranolky

Cuketové hranolky jsou zdravější a lehčí alternativou tradičních hranolek. Obalené v sýrové krustičce a koření, podávané s kečupem nebo bylinkovým dipem, budou křupavou chutnou večeří.

Cuketové hranolky
Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou

Potřebujete zpracovat cuketu a zároveň hledáte nápad na rychlý letní oběd nebo večeři? Vyzkoušejte naše špagety s cuketou a sýrovou omáčkou! Tento jednoduchý pokrm kombinuje křupavou cuketu, al dente špagety a krémovou omáčku z nivy a zakysané smetany. S pár ingrediencemi vytvoříte během chvilky lahodné jídlo, kterým potěšíte celou rodinu.

Špagety s cuketou a sýrovou omáčkou

Recept na cuketové bramboráky

Ingredience na 2 porce:

Postup:

  1. Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme, zamícháme, necháme chvíli odstát, poté vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme mouku a vajíčka.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme k cuketě, dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, vzniklé těsto se podobá tomu na klasické bramboráky.
  3. Smažíme na oleji na rozpálené pánvi dozlatova z obou stran.

Zdroj: Kupi