Rychlá mangová zmrzlina jen ze tří ingrediencí

Nejen v letních měsících hledají lidé nejrůznější ledová osvěžení, naprosto fantastickou zmrzlinu si můžete připravit v pohodlí domova, kdykoliv se vám zamane. Stačí mít po ruce hodně zralé mango a přezrálý banán, přidat smetanu – a dílo je hotovo. Žádnou jinou zmrzlinu už nebudete chtít jíst, to vám garantujeme.

Přečtěte si také

Online tržiště mají problém s padělanými výrobky. V boji pomáhá umělá inteligence, Amazon jich loni zabavil 7 milionů

Domácí zmrzlina z manga a banánu

Budete potřebovat:

  • 1 hodně zralé mango (poznáte ho jednoduše tak, že po zmáčknutí rukou je měkké)
  • 1 přezrálý banán (klidně hnědý, který byste už nejedli, je totiž velmi sladký a nebude potřeba doslazovat)
  • 250 ml tučné smetany
  • med nebo agávový sirup na doslazení

Postup:

  1. Oloupeme mango a nakrájíme ho na malé kostky, které vložíme do připravené misky.
  2. K mangu přidáme oloupaný a nakrájený banán a přilijeme 250 ml smetany.
  3. Vše rozmačkáme vidličkou, případně můžeme použít tyčový mixér, který nám práci ulehčí, ale zase nebudou ve zmrzlině kousky ovoce, které někteří milují.

Zmrzlinovač vám usnadní práci

Teď přichází na řadu zmrzlinovač, na trhu existuje celá řada přístrojů a výrobníků zmrzlin od elektrických s kompresorem na chlazení, přes ruční na kličku, až po zcela obyčejné nádoby do mrazáku.

  • Tescoma nabízí ruční zmrzlinovač Della Casa, ale pokud se vám nechce točit kličkou a raději si usnadníte práci kvalitním spotřebičem, který vám stisknutím jednoho tlačítka vykouzlí dokonale vláčnou zmrzlinu, budete muset sáhnout hlouběji do kapsy.
Výrobník zmrzliny s kompresorem Sage BCI600 Sage

Doporučujeme pořídit si plně automatický elektrický zmrzlinovač a rozhodně se vyplatí na něm nešetřit. Nejenže vám ušetří spoustu práce, ale ty nejlepší jako SAGE BCI 600 (který stojí od 6 380 Kč) s nádobou na 1 litr mají až 12 přednastavených programů a automaticky rozpoznají hustotu připravovaného mraženého dezertu podle vašeho nastavení. Přístroj bude zmrzlinu, sorbet, mražený jogurt anebo gelato uchovávat mražené až do podávání. Funkci vychlazení předem až na –30 °C oceníte hned po prvním použití, protože nebudete na zmrzlinu muset čekat několik hodin jako u obyčejných zmrzlinovačů.