3 recepty na vajíčkovou pomazánku, které budete chtít dělat pořád dokola

3 recepty na vajíčkovou pomazánku, které budete chtít dělat pořád dokola Martina Lancingerová

Vajíčka nejsou pouze symbolem Velikonoc, ale taktéž předzvěstí dobrého jídla a relativně snadných receptů. Ať už si rádi pochutnáváte na salátech, omeletách, míchaných a smažených vejcích či obložených chlebíčcích, touto surovinou zkrátka nepohrdnete. A právě milovníci chlebíčků by měli zbystřit! V článku se totiž podíváme na to, jak si připravit trojici výživných vajíčkových pomazánek, které si zamiluje celá rodina.

Přečtěte si také

Rossmann spojuje věrnostní kampaň s jógou. Jiné řetězce lákají na vysavače i plyšové hračky

Pojďme si tedy připomenout tento tradiční recept našich babiček a vyzkoušet jeho dvě nové variace. Uchystat si je můžete prakticky kdykoliv a k jakékoliv příležitosti, například i coby doplněk k letnímu grilování či jako posilnění po dni stráveném v bazénu.

Tip: Pokud chcete, aby vaše chutné pomazánky byly zároveň i levnější, poohlédněte se po slevách na našem portálu Kupi.

Tradiční vajičková pomazánka Martina Lancingerová

Tradiční vajíčková pomazánka

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 70 g majonézy
  • 1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
  • ½ středně velké cibule (50 g)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vejce nakrájejte nadrobno.
  2. V míse prošlehejte majonézu s hořčicí.
  3. Cibulku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy.
  4. Osolte, opepřete a vmíchejte nakrájená vejce. A následně dejte do lednice vychladit.
Vejce z podestýlky v akci
Vajíčková pomazánka s tvarohem a bylinkami Martina Lancingerová

Vajíčková pomazánka s tvarohem a bylinkami

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička (12 g) medové hořčice
  • ½ lžíce najemno pokrájené pažitky
  • ½ lžíce najemno pokrájené spařené kopřivy
  • 10–15 g najemno pokrájené cibule
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vejce nakrájejte nadrobno.
  2. V míse prošlehejte tvaroh s medovou hořčicí, přidejte nakrájené bylinky a cibulku a vše osolte a opepřete.
  3. Vmíchejte nakrájená vejce a dejte vychladit do lednice.
Vajíčková pomazánka s ředkvičkami Martina Lancingerová

Vajíčková pomazánka s ředkvičkami

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g smetanového sýru typu lučina
  • 60 g zakysané smetany
  • 1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
  • 2 ředkvičky (40 g)
  • 1 větší nakládaná okurka (30 g)
  • sůl
  • pepř
  • řeřicha

Postup:

  1. Vejce nakrájejte nadrobno.
  2. V míse prošlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou a hořčicí.
  3. Ředkvičky a okurku nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do mísy, osolte a opepřete.
  4. Vmíchejte nakrájená vejce. Řeřichu můžete přidat rovnou nebo si ji nechat až na zdobení chlebíčků.
  5. Pomazánku dejte vychladit do lednice.
Hořčice, kterou využijete nejen do pomazánek
Jedna pomazánka lepší než druhá. Kterou vyzkoušíte? Martina Lancingerová

Tak už víte, do které pomazánky se s chutí pustíte jako první? Připravte nejlépe rovnou všechny tři, doma se po nich totiž určitě jenom zapráší!