Na Štědrý den obchody zlevňují potraviny, které nevydrží! Ušetřit můžete stovky korun

Muž s vánoční čepicí v supermarketu Canva

Vyrazte na nákupy potravin na Štědrý den. Nejenže má většina řetězců dopoledne otevřeno, navíc můžete využít slušné slevy na potraviny, které by se mohly v regálech během svátků zbytečně zkazit. Ušetřit tak můžete za maso, ryby, salámy, chlazené a mléčné výrobky nebo ovoce či zeleninu.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Věděli jste, že teplá voda z kohoutku není pitná?

Nákupu před Vánocemi se nevyhne žádná domácnost. Pořídit je potřeba především zásoby jídla a pití, protože obchodní řetězce mají v době vánočních svátků zavřeno.

Výjimkou je však Štědrý den, který mohou využít nejen opozdilci shánějící dárky na poslední chvíli. Výprodeje potravin potěší i ty, kteří by rádi nakoupili potraviny a pohoštění pro blízké, ale přitom chtějí ušetřit.

Právě na Štědrý den totiž mívají obchody zajímavé cenové nabídky na zboží, které podléhá datu spotřeby. S velkou slevou tak nakoupíte

  • pečivo,
  • chlazené maso, ryby,
  • ovoce a zeleninu,
  • mléčné výrobky nebo uzeniny.

Je však možné, že neseženete vše, co potřebujete, protože to již bude vyprodáno.

  • Slevy se také dávají na dárkové kazety a vánoční balíčky nebo třeba balicí papíry či vánoční ozdoby.

Kde nakoupíte na Štědrý den?

Obchodní centra před Vánocemi praskají ve švech, ale na Štědrý den můžete stále ještě vyrazit do poloprázdných obchodů. Kde nakoupíte v tento výjimečný den?

Do 11:45 hodin dopoledne na vás čekají bezproblémové nákupy v Billa, Albert nebo Kaufland prodejnách, zatímco v Lidlu nebo Makro nakoupíte jen do 11:30 a v Tesco prodejnách bude otevřeno na Štědrý den pouze do 11 hodin. Výjimkou je Penny, kde prodejny zůstanou již tradičně 24. 12. zavřené.

Pokud vás zajímá otevírací doba obchodů o vánočních svátcích a na Silvestra v roce 2021, přečtěte si náš článek, kde jsme přehledně rozepsali otevírací dobu supermarketů, velkoobchodů i hobby marketů nebo IKEA.