Přemýšlíte, jak využít krásné jarní dny a zároveň si pochutnat na něčem neobyčejném? Smažené pampelišky jsou skvělým způsobem, jak spojit procházku přírodou s vařením! Tato jednoduchá, ale originální svačina vás překvapí svou chutí a nenáročnou přípravou. Stačí pár základních ingrediencí, trocha času a chuť experimentovat. Nasbírejte čerstvé hlavičky pampelišek, připravte těstíčko a za chvíli už můžete servírovat netradiční jarní specialitu. Pusťte se do toho a objevte nový pohled na jednu z nejběžnějších rostlin naší přírody!
Smažené pampelišky? Možná vám to zní bláznivě, ale věřte, že tato jarní pochoutka má své kouzlo. Pampelišky jsou nejen krásnou ozdobou našich luk a zahrad, ale také jedlou rostlinou plnou vitamínů. V mnoha kulturách se tyto zlaté květy už po staletí využívají nejen v kuchyni, ale i v lidovém léčitelství. A co je na tomto receptu nejlepší? Spojuje jednoduchost s originalitou. Stačí vyrazit do přírody, nasbírat čerstvé květy a pustit se do smažení.
Věděli jste, že pampelišky jsou skutečnou pokladnicí zdraví? Každá část této rostliny je jedlá a bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Pampeliškové květy obsahují vitamín C, beta-karoten a další látky, které podporují imunitní systém a pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům. V lidovém léčitelství se pampeliška používá k detoxikaci organismu, podpoře trávení a zklidnění zánětů. Sbírání pampelišek je navíc skvělou příležitostí, jak strávit čas venku a užít si krásy jarní přírody. Jen nezapomeňte, že květy je nejlepší sbírat daleko od prašných cest a znečištěných oblastí.
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 30 minut
Lehký jarní salát z bulguru a chřestu je díky velkému množství zeleniny velmi osvěžující a zálivka z citronové šťávy a olivového oleje mu dodává skvělou chuť. Perfektně se hodí jako příloha ke grilovanému masu, případně si jej můžete dopřát i jen tak samotný.
Zdroj: Kupi.cz